Sancțiuni pentru activitatea de taximetrie

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi cei de la Serviciul Control trafic rutier, în colaborare cu Poliţia Transporturi, au desfăşurat o acţiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu”şi în imediata vecinătate a acestuia.

Au fost verificate aspecte privind afişarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizaţiei taxi, a tarifelor practicate, precum şi a unui ecuson cuprinzând numele şi fotografia conducătorului auto, deţinerea tuturor autorizaţiilor prevăzute de lege, respectarea standurilor aprobate, integritatea sigiliilor aparatelor de taxat şi deţinerea buletinelor de verificare metrologică, existenţa pe portierele din faţă ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanţă practicate pe timp de zi şi pe timp de noapte, precum și deţinerea asigurărilor obligatorii pentru persoane şi bunuri.

Polițiștii au constatat nereguli precum: lipsa asigurării de persoane şi a bunurilor acestora, nerespectarea standurilor aprobate, neafişarea tarifelor practicate, lipsă ecusonului sau lipsa atestatului profesional valabil.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 8 procese-verbale de constatare a contravenţiilor în valoare de 2.400 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 şi 11 note de constatare în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 republicată, în valoare de 1.375 lei şi 22 puncte de penalizare.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.