Sala Polivalentă mai primește 16 milioane de lei de la Boc

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi extinsă la capacitatea de 9000 de locuri pentru a putea găzdui în 2017 o grupă a Campionatului European de baschet. Desigur că tot orașul susține un asemenea eveniment, însă atitudinea consilierilor, a primarului și a directorului Sălii Polivalente este de condamnat. Nimeni nu a considerat că trebuie oferite explicații de ce ”bijuteria orașului” nu a fost construită astfel încât să poată găzdui și competiții internaționale, așa cum de altfel se lăuda primarul Emil Boc la inaugurare. Sigur, vom avea competiții europene, dar pentru asta clujenii mai plătesc 16  milioane de lei.

 Consilierul local PSD, Dan Morar, a încercat sp obțină o explicație, dar a fost repede pus la punct de președintele de ședință, Florin Stamatian.

”Mi-ar fi plăcut ca pe domnul Rusu să îl vedem mai des în plen, la fel cum pentru orice regie sau companie unde suntem acționari se obișnuiește să vină câte un reprezentant în plen, și Polivalenta ar fi bine să nu se mai ascundă și să vină în plen să ne cunoaștem măcar. Nu știu câți dintre colegii din noua legislatură îl cunosc pe directorul interimar al Polivalentei. Când a fost depus dosarul de candidatură se știa de invetiția de 4 milioane de euro? Ca și proiect, ca și eveniment, nu avem nicio problemă să suținem acest proiect. Și eu ca și fost jucător de baschet aș fi încântat să văd echipe de top din Europa la Cluj Napoca”

”Din poziția de cetățean al Clujului, chiar dacă am știut sau n-am știut înainte că trebuie mărită capacitatea sălii pentru un astfel de eveniment, capacitate care va fi folosită pentru o mulțime de astfel de evenimente, aș fi votat cu ambele mâini și aș fi cerut eu să se mărească sala. Este o cerință a organizatorilor și pe baza unui deviz. Doriți să vedeți proiectul, o să îl primiți. Este indiferent dacă s-a știut înainte, sau s-a știut după. Dacă dorim să anulăm, anulăm evenimentul”, i-a răspuns Stamatian

Ulterior Stamatian i-a solicitat lui Emil Boc să îi răspundă lui Dan Morar,  însă acesta nu a luat cuvântul.

Azi noi votăm un proiect ce va aduce o cheltuială de 4 milioane de euro, nu avem niciun reprezentant al sălii în fața Consiliului local, proiectul a fost pus ca suplimentare pe ordinea de zi. Cum am putea noi să ne fundamentăm acest vot, pe baza la ce? Noi suntem de acord cu acest eveniment, dar nu știm dacă se știa exact și mai mult nu avem pe ce să ne fundamentăm votul. Așa putem să generăm orice proiect care pare interesant pentru oraș, să nu îl susținem cum trebuie și consilierii PSD care sunt doar patru să îl voteze.  În patru ani de zile este pentru prima dată când nu se răspunde unui consilier local la o întrebare de bun-simț” a încheiat Dan Morar

Cu o opoziție slabă, doar Dan Morar încercând fără succes să obțină explicații, nefiind suținut de colegii săi, mașinăria de vot PNL condusă de Emil Boc a votat cheltuirea a 4 milioane de euro din bugetul local. Nimeni nu se opune unor proiecte importante pentru oraș, însă banii trebuie alocați transparent, pe proiecte bine-fundamentate, iar acest lucru este o obligație a Consiliului local. Majoritatea covârșitoare din Consiliul local nu trebuie să îi facă pe consilieri să se comporte ca și cum nu ar trebui să ofere explicații pentru modul în care sunt cheltuiți banii clujenilor.

În referatul de fundamentare a proiectului, se specifică faptul că în Manualul Eurobasket sunt menționate condițiile care trebuie să le îndeplinească Sala Polivalentă în vederea organizării acestui eveniment.

 Sala Multifuncțională de sport din Cluj-Napoca a fost finalizată în 2014 și are o capacitate de 7272 de locuri în timpul competițiilor sportive. În urma selecțiilor pentru Campionatul European de baschet-FIBA Eurobasket 2017, s-a câștigat organizarea unei grupe. În vederea asigurării capacității de aproximativ 9300 de locuri, sunt necesare unele modificări la interiorul sălii de sport pentru a pune la dispoziția organizatorilor spațiile și facilitățile necesare conform manualului FIBA Eurobasket 2017.

Prin soluția propusă, la etajul trei se vor amplasa patru rânduri de scaune. Pentru accesul la locurile adiționale este necesară amplasarea a două scări de acces care pornesc de la nivelul etajului doi și urcă șa nivelul trei, accesul fiind pe terasă, undevor fi închise cu o structură metalică ușoară. La nivelul parterului gradenele retractabile de trei rânduri, respectiv cele de 12 rânduri, se vor strânge sub gradenele de beton, iar în locul lor se vor instala alte gradene fixe, dar demontabile, pe structură metalica, cu mai multe rânduri.

Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 16,2 milioane de lei fără TVA.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii