România va avea o autostradă muzeu: Gilău-Nădășelu (FOTO)

Autostrada Gilău-Nădășelu, 8,7 km, va deveni “muzeu” pentru că șoferii nu vor putea circula pe aici minim un an de zile.

”Dacă până acum Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a obișnuit cu muzee care se terminau brusc în câmp, de data aceasta primim un muzeu care se termină în canalul Someșul Mic lângă Cluj-Napoca”; potrivit Proinfrastructura.

Stadiul fizic al lucrărilor pe Autostrada Gilău-Nădășelu este foarte aproape de 100% și cel mai probabil până în luna octombrie se vor finaliza și restul lucrărilor. Acesta nu va putea fi dat în funcțiune decât odată cu finalizarea Nodului Gilău, adică a unui pod care să treacă peste Someș. Nodul Gilău este cel care va lega acest tronson de restul Autostrăzii A3, spre Câmpia Turzii. Podul a fost început de Bechtel, nu a fost terminat și de atunci se tot așteaptă finalizare lui.

”După ce licitația pentru construcția podului a fost lansată inițial în anul 2015, ea a fost anulată un an mai târziu, nefiind una conformă. În octombrie 2016, proiectul a fost din nou licitat. La începutul lunii iulie, după 9 luni pline de stângăcii și întârzieri nepermise din partea echipei care se ocupa cu evaluarea ofertelor, s-a încheiat într-un final această licitație, însă contractul nu a fost încă semnat”, potrivit Proinfrastructura.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii