darius valcov

România nu are proiecte noi de infrastructură pentru a atrage bani europeni

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat la Cluj că România pierde fonduri europene din lipsă de proiecte.

”Domeniul transporturilor este unul în care România a pierdut bani. Nu mai avem proiecte noi, în afară de fazarea proiectelor de apă şi canalizare. Începând de anul viitor, se termină proiectele fazate până în 2020. Vestea bună este că aceste proiecte se vor termina, vestea proastă este că deja consumă din ceea ce ar fi trebuit să fie alocat pe proiectele noi din perioada 2014 – 2020. Fac un apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu – Piteşti, Piteşti – Constanţa, podul de la Brăila. Avem bani să începem din această perioadă de programare studiul de fezabilitate pentru autostrada Montana”, a spus Creţu, potrivit MEDIAFAX.

Crețu a menționat că toate statele europene au întârzieri datorită adoptării târzii a legislaţiei privind perioada 2014 – 2020

Corina Creţu participă, vineri, alături de comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la Facultatea de Studii Europene a UBB la un dialog cu cetăţenii intitulat „Un buget modern pentru o Uniune mai puternică”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare