Remus Lăpușan:PSD depune mâine plangere penală împotriva lui Ioan Petran și Călin Marin Tuluc

Călin Tulu(stânga) şi Iona Petran (dreapta)
Călin Tulu(stânga) şi Iona Petran (dreapta)
În cadrul conferinței de presă a social democraților de la Cluj, care a avut loc la sediul acestora de pe Eroilor, Remus Lăpușan, actualul președinte a PSD Cluj a anunțat că marți, 7 octombrie se va depune o plângere penală la adresa celor doi liberali, Ioan Petran și Călin Marin Tuluc.
Organizația Județeană PSD Cluj îi consideră responsabili pentru împiedicarea lui Cristian Matei de a-și ocupa postul de consilier județean. Conform înțelegerii USL din 2012, în cazul în care unul dintre consilierii județeni aleși pe listele Alianței își dă demisia sau i se suspendă postul, locul lui este ocupat de următorul candidat aflat pe listă. După demisia lui Rareș Pop (PNL), eveniment ce a avut loc în luna iunie, următorul pe lista USL este Cristian Matei (PSD), directorul Companiei de Apă Arieșul Turda.
”Ședința Comisiei de validare a fost programată în data de 29.09.2014, însă președintele Comisiei de evaluare, Petran Ioan profitând de absența secretarului Sălătioan Vasile (membru PSD) a convocat comisia mai devreme de ora stabilită, prin urmare secretarul comisiei, nu a fost prezent la vot, fapt atestat și de lipsa semnăturii din procesul verbal, întocmit de membrii comisiei, astfel încât a existat paritate de voturi. Ioan Petran abuzând de atribuțiile funcției pe care o deține, după sosirea în întârziere a secretarului Comisiei de validare, a refuzat să convoace încă o dată comisia, reducând astfel șansele candidatului Matei Cristian Octavian de a obține trei voturi ”pentru”, având în vedere faptul că secretarul Comisiei de validare este membru PSD privându-l în mod evident de dreptul de a ocupa funcția de consilier județean ”, acuză Organizația Județeană PSD Cluj în plângerea penală formulată.
Plângerea penală :
p1

p2

p3

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.