Regionalizarea și războiul românilor contra românilor

 

-RomaniaVa aduce ceva bun regionalizarea României?

După foarte mult efort istoric de a rămâne uniți a venit vremea să ne despărțim de frații noștri români.

Regionalizarea României este un dezastru pentru națiune, ceea ce cu sânge a fost unit acum  se separă printr-o formă legal-administrativă.

Transilvania își ia adio de la meleagul moldovenesc, iar Sudul rămâne cu câmpiile și Dunărea.

Politicienii tratează acest subiect delicat cu mare ușurință, iar cetățenii nu sunt familiarizați cu termenul regionalizare și efectele lui.

Vicepremierul Livu Dragnea afirmă că în proiectul de modificare a Constituției, parlamentarii vor introduce noțiunea de  „regiune”.

Regionalizarea nu se poate face după bunul plac al politicienilor și baronilor locali pentru a le proteja interesele, fiind nevoie de consultarea  și informarea tuturor cetățenilor de pe teritoriul României.

Să analizăm regiunea Transilvania, având autonomie administrativ-financiară:

Cel mai probabil această regiune va fi condusă de un guvernator, acolo se va ajunge. Baronii locali vor avea pretenții mai mari, de control și influență în toată regiunea și nimeni nu-i va putea opri. Nu va fi posibil un control eficient din partea instituțiilor centrale. Există posibilitatea să fie o colaborare bună între guvernatorul Transilvaniei și celelalte regiuni ale României, dar pe de altă parte poate să apară o ruptură totală și Transilvania să intre sub tutela părintească a Ungariei. De ce? Datorită ținutului secuiesc, care prin reprezentanți  va face lobby puternic la nivel de regiune ca Ungaria să-și mai poată pune steaguri în plus pe spațiul Transilvănean. Cum? Prin independența totală a Ținutului Secuiesc, discriminarea românilor, învățământ obligatoriu în limba maghiară în toate instituțiile de învățământ, iar așa încet limba română trece pe plan secund.

Nu contest că independența economică nu va propulsa Transilvania cu câțiva metri mai sus, dar în loc să fie locomotiva financiară și morală a României, aceasta va fi mai bună prietenă cu Ungaria, decât cu Țara Mamă care a îmbrățișat-o cu Carpații ei când a avut nevoie istorică.

Problemele României nu se leagă de regiuni, că nu se remediază prin regionalizarea ei criza națională în care ne aflăm în al 23-lea ceas. Avem nevoie de o agricultură la nivel național, nu doar în Transilvania, Moldova sau Oltenia, de investiții în șosele și autostrăzi la nivel național, nu care să lege Mureșul de Cluj, ci Satu-Mare de Constanța.

Ne aflăm în prezența unui război al românilor contra românilor, al hoției infinite, al pasivității societății românești care are cancer în faza terminală.

Mai avem nevoie de regiuni autonome care să scape de sub control și să împărțim câteva funcții cheie? Eu cred că nu.

 

Ionuț GEANĂ

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii