Rectorii lansează mulțumiri și aprecieri pe bandă rulantă după reuniunea Consiliului Național al Rectorilor

Rectorii universităților au încheiat duminică seara reuniunea de la Brașov cu o rezoluție în care și-au exprimat pe larg aprecierile față de măsurile luate de Guvernul Orban, cu privire la învățământul superior. “Rectorii universităților românești au apreciat în mod deosebit inițiativa Guvernului” de decontare pentru măști și dezinfectanți, în valoare de 10 milioane de euro.

Citește și: „Profesorii ar putea fi vaccinați antigripal obligatoriu. Aceștia au intrat în categoria de risc”

“Plenul CNR apreciază de asemenea decizia Guvernului de ridicare a blocajului de 10%”. “Plenul CNR salută în mod special șansa generată de includerea universităților românești în Planul Național de Relansare și Reziliență”. Cu aceste salutări și aprecieri începe comunicatul CNR.

De remarcat că mulțumirile sunt lansate specific în numele rectorilor și al plenului CNR, în timp ce solicitările sunt formulate impersonal. De asemenea, solicitările nu au ca obiectiv obținerea unui beneficiu direct pentru studenți, ci de beneficii financiare pentru universități.

Concret, rectorii cer cu 10 zile înainte de începerea anului universitar și după terminarea admiterii ca Executivul să le suplimenteze locurile finanțate de la buget pe ciclul licență; ceea ce înseamnă mai mulți bani dinspre guvern, pentru studenții deja admiși.

Articol integral pe Edupedu.ro.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii