TETAROM primește teren pentru realizarea parcului științific TETAPOLIS

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consiliul județean a aprobat punerea la dispoziția societății Tetarom SA a imobilului-teren necesar realizării Parcului Ștințific și Tehnologic TETAPOLIS.

Proiectul Tetapolis, inițiat de societatea Tetarom SA, cuprinde edificarea mai multor clădiri destinate activităților de cercetare-dezvoltare-inovare și transfer tehnologic. Parcul TETAPOLIS se va realiza în extinderea Parcului Industrial Tetarom I.

”Acum doi ani un teren aflat în proprietatea CFR a trecut în administrarea Consiliului Județului Cluj pentru a realiza infrastructura necesară pentru TETAPOLIS. Avem de parcurs mai multe etape: cadastrare/ întăbulare teren, realizare PUZ, Studiu de fezabilitate, Proiect tehnic. Ulterior se va stabili care sunt necesitățile financiare, de câți bani avem nevoie. Pentru infrastructura de utilități și drumuri vom apela la ADR Nord-Vest care au bani pentru această lucrare, 5 milioane de euro. O altă variantă este contractarea unui credit de la Banca Europeană de Investiții. Comisia europeană este dornică în a finanța proiecte pentru inovare.
Eu sunt optimist, și sper ca anul viitor în toamnă să fie demarat acest proiect. Avem nevoie un regulament pentru a stabili condițiile de acces în această infrastructură. Pentru a stabili cine va avea dreptul să își desfățoare activitatea în această infrastructură”, a declarat directorul TETAROM, Viorel Găvre.

Odată devenit funcțional, PST Tetapolis va oferi cadrul necesar dezvoltării întreprinderilor care se concentrează pe activități de cercetare – dezvoltare – inovare cu impact la nivel regional. În cadrul parcului se vor furniza următoarele servicii: platformă tehnologică sectorială; transfer tehnologic; living labs și fab labs; oferirea de traininguri în domeniul managementului inovării pentru companii; inteligență regional; cluburi antreprenoriale și ateliere creative, brainstorming; coaching pentru start-ups, spin-offs; competiții pentru identificarea planurilor de afaceri innovative și susținerea dezvoltării acestora.

Ultimile articole

Articole populare