Raed Arafat: Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus

Raed Arafat dă soluții cu privire la închiderea activității restaurantelor și cafenelelor. Sistemul de praguri, precum cele din școli este o variantă

În cursul serii de ieri, vineri, Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a spus că are o soluție în ceea ce privește închiderea restaurantelor și a cafenelelor. Astfel, acesta propune praguri după sistemul similar școlilor.

“Se discută de praguri și e posibil să se intre cu praguri, cum este la școli, de exemplu”, a spus Arafat, la Digi24.

În acest moment, sub pragul de 1,5 la mia de locuitori se permite funcționarea școlilor în sistem “față în față”. Raed Arafat susține că unele țări au stabilit praguri mai mici.

“Faptul că suntem la 1,5 nu înseamnă că ce e sub 1,5 e perfect. Acesta e un prag, care a fost stabilit. Peste el am început să luăm măsuri. Sunt țări care iau măsuri sub acest prag. faptul că unii încă sunt la unu la mie nu trebuie să stea cu picioarele în apă rece să spună totul e perfect, și ei trebuie să vadă cum pot să oprească, să nu crească mai departe. Chiar dacă se stabilesc praguri, dacă se trece peste ele tot vor trebui luate măsuri”, a mai spus șeful DSU.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii