RADP, încă un contract de la Primărie. Se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi

Întreținerea spațiilor verzi revine Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, după o absența de 10 ani. În primul mandat al primarului Emil Boc, RADP a fost lăsată fără această activitate, ceea ce aproape că a dus regia în colaps. Între timp însă, RADP a avut acces tot mai mult la fondurile bugetului local, ocupându-se de întreținerea străzilor, de rampa temporară de gunoi a orașului sau de ridicarea mașinilor.

Acordul cadru dintre Primărie și societatea Garden Center, suspendat de instanță

Contractul pentru întreținerea spațiilor verzi a fost acordat anul trecut, în urma unei licitații, societății Garden Center. O altă firmă participantă la licitație, Rosal, a contestat în instanță, iar acordul cadrul încheiat între Primărie și Garden Center a fost declarat nul. Cu toate acestea, societatea nu este mulțumită de decizia primăriei de a le lua acest contract.

”Se dorește atribuirea în mod direct către RADP această activitate, întreținere spații verzi. Prin aprobarea de către consilieri a acestor proiecte, se realizaează lăsarea fără obiect a contractelor pe care le are societatea noastră, iar din perspecitva bugetului se cauzează un prejudiciu prin acordara de prețuri mai mari, decât cele practicate de societatea noastră”, a specificat avocatul societății Garden Center.

Primarul Emil Boc a ținut să precizeze că această decizie a fost luată ca urmare a unei hotărâri judecătorești, fără a fi o modalitate de a sancționa societatea care a câștigat licitația.

”Nu am avut obiecții față de modul în care firma Garden Center și-a desfășurat activitatea. Această decizie nu este o formă de sancționare a acestei societăți. A fost înregistrată la Tribunalul Cluj o cerere de anulare a acțiunilor cadru încheiate între Primărie și Garden Center, iar prin sentința tribunalului s-a admis acțiunea Rosal, cu consecința constatării nulității absolute a acordurilor cadru încheiate cu Garden Center. Sentința aceasta a fost atacată de toate părțile prin recurs. Până la data prezentei nu este fixat un termen de judecată. Sentința constituie titlul executoriu, astfel că nu mai poate încheia un alt acord subsecvent. Facem această procedură cu RADP, urmând ca în urma deciziei din recurs să aplicăm sentința judecătorească”, a declarat primarul Emil Boc.

Prețuri mai mari cu 38%

După cum a arătat și avocatul societății Garden Center, prețurile practicate de RADP pentru întreținerea spațiilor verzi sunt mai mari cu 38%. Specialiștii din Primărie au ținut să precizeze că această diferență este dată de creșterea salariului minim pe economie. Oricum, 50% din profitul realizat la sfârșitul anului de către regie se face virament în beneficiul Municipiului Cluj-Napoca.

În regulamentul de organizare și funcționare al serviciului spații verzi se prevede ca misiune și scop al compartimentului de muncă întreținere, amenajarea, dezvoltarea și modernizarea spațiilor verzi existente precum și înființarea de spații noi, pe măsura extinderii intravilanului și creșterii spațiului de locuit. Totodată este prevăzută și activitatea de a întreține și repara actualul mobilier urban și dotările specifice spațiilor verzi (parcuri, zone de agrement), precum și amplasarea de noi dotări urbane și echipamente de joacă și agrement.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii