PSD Cluj a pierdut posesia terenului politic. Câștigător este PNL Cluj.

usl cj

Deși  din afară se creează impresia că totul este în armonie în USL Cluj, nu-i deloc așa.

Cu totul că PNL este prins cu alegerile municipale și județene, în PSD Cluj nu se mișcă nimic interesant și nu există o coagulare serioasă de tineret, cum există în PNL.

Diferența majoră se poate observa la numărul de parlamentari pe care îi are PSD și PNL. PSD are doi reprezentanți în Camera Deputaților , în timp ce PNL are patru parlamentari. La Senat balanța este egală, unu la unu.

Organizațiile județene PNL au întrecut organizațiile PSD în majoritatea orașelor. Dacă acum câțiva ani, PNL era necunoscut , a ajuns după constituirea USL, să tragă foloasele și să sară în prim-plan în Cluj, devansând PSD.

Horea Uioreanu, PNL, cel care conduce Consiliul Județean Cluj, cu siguranță va mai candida la un nou mandat, iar dacă va rămâne în viață alianța până atunci, ceea ce este puțin probabil, tot Uioreanu va fi ales candidat.

PSD Cluj nu are la ora actuală un management politic și nici oameni care să reprezinte partidul la nivel județean. Mai concret nu are viziune. Deși are oameni capabili, aceștia sunt în linia trei sau patru și nu pot fi auziți.

În PNL Cluj, totul este mai dinamic, tinerii sunt mai bine propulsați și există o latură mai elitistă comparativ cu PSD.

Făcând o trimitere și la nivel național, PSD a pierdut mult odată cu venirea lui Klaus Iohannis, Primarul Sibiului, în PNL. Lumea creditează astfel PNL pentru decizia inteligentă pe care a luat-o. Premierul Victor Ponta se decredibilizează încet datorită deciziilor politice imature și a oamenilor politici care îl susțin. Dacă se va murdări din punct de vedere politic noul venit pe scena PNL, rămâne să vedem…

 

Ionuț Geană

 

 

Latest articles

Related articles

1 COMENTARIU

  1. Bine, bine dragu’ mosului da’ care PNL, aripa Nicoara via Tariceanu, etc. sau aripa Uio via Antonescu cu escala la Io’hhanis, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.