PRU Cluj deschide listele pentru alegerile parlamentare cu Alexandru Cordoș și Mircia Giurgiu

Senatorul Alexandru Cordoș și fostul deputat Mircia Giurgiu deschid listele Partidului România Unită Cluj la Senat și Camera Deputaților, pentru alegerile din 11 decembrie.

Cine sunt candidații PRU Cluj pentru Senat și Camera Deputaților

Locul întâi pe listele PRU pentru Senat este ocupat de senatorul Alexandru Cordoș, președintele PRU Cluj.

14102884_1270478846304936_4000002067622001930_o

Născut la Câmpia Turzii,  Alexandru Cordoș a absolvit Academia de Studii Economice din București, în anul 1990, iar în 1997 a devenit licențiat al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. A obținut mai multe diplome și atestate la cursuri de management și comerț internațional. A publicat 25 de lucrări de specialitate în diferite reviste științifice. Prima poziție politică ocupată este cea de vicepreședinte al Organizației Municipale a PSD Cluj, deținută între anii 1994-2008. Între 2004-2008 ocupă funcția publică de consilier local la Cluj-Napoca, iar în 2008 este ales senator, pe colegiul uninominal 4, circumscripția electorală 13, Cluj. Din septembrie 2010 până în prezent este Vicelider al Grupului Parlamentar PSD din Senat. A deținut de asemenea si poziția de Chestor în Biroul Permanent al Senatului, secretar la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, membru în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții, precum și în Grupurile de Prietenie cu parlamentele din Letonia, Coreea și Suedia. Alexandru Cordoș este de 20 de ani vicepreședinte al Societății Naționale Avram Iancu din România.

„Este un moment de reformare a clasei politice clujene, un moment 0 în care atenția opiniei publice trebuie să se întoarcă spre țară, spre națiune, spre valorile naționale românești. Am ales calea patriotismului deoarece îmi iubesc neamul, îmi iubesc țara și iubesc valorile tradiționale românești. Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”, a afirmat președintele PRU. Cluj, senatorul Alexandru Cordoș.

În ceea ce privește Camera Deputaților, Partidul România Unită deschide listele cu un alt om politic cu experiență, Mircia Giurgiu, vicepreședinte PRU Cluj.

462200_113572018774993_307897726_o

Miricia Giurgiu este absolvent al Facultății de sociologie, jurnalistică și filosofie a Universității „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Din 1997 până în 2004 a deținut diverse funcții în cadrul organizațiilor sindicale din domeniul tipografiei și în cadrul Blocului Național Sindical.  A fost ales în Camera Deputaţilor în anul 2004 ca membru al Blocului Naţional Sindical, pe listele PRM, după care a activat ca independent. În 2008 a fost reales deputat pe listele PDL, după care a activat ca independent din mai 2011 până în octombrie 2011, iar ulterior s-a înscris în PSD, până la sfârşitul mandatului. La alegerile locale din 2012, Mircia Giurgiu a mai candidat, ca independent, la Primăria Cluj-Napoca. În iunie 2016, Mircia Giurgiu a candidat din partea PSRO la Primăria Cluj-Napoca. În acest moment deține funcția de Director la Sucursala Imprimeria Ardealul Cluj pe care a salvat-o de la faliment.

” Eu am crezut în proiectul PSRO. La alegerile locale am reușit să strângem 9 consilieri locali, am ieșit pe locul patru pe municipiul Cluj-Napoca, după numărul de voturi.  Am așteptat o decizie a conducerii de la nivel național, mi s-a comunicat că nu au reușit să stabilească nicio alianță, motiv pentru care au lăsat libertatea ficărei filiale să își facă propriile alegeri. Astfel că pentru munca depusă de colegii mei de la înființarea filialei până la alegerile locale am decis să nu stăm patru ani pe margine. Deoarece legea electorală nu îți permite să candidezi decât dacă ești membru de partid, am decis ca toată filiala municipală a PSRO să facă fuziune prin absorbție cu PRU Cluj. Eu cred că toți cei care ocupă o funcție de conducere trebuie să pornească de la nevoile cetățenilor, de la faptul că este cetățean român, trebuie să apere România și tot ce avem, valorile, bogățiile naturale”, a declarat Mircia Giurgiu

Locul doi pe lista PRU pentru Camera Deputaților este ocupat de antreprenorul  și inventatorul Narcis Viorel Florin Somesfalean (43 de ani), vicepreședinte PRU Cluj. Narcis Somesfalean este președintele Valtec Group .

Locul trei pentru Camera Deputaților îi revine lui Ungureanu Bogdan (35 de ani), vicepreședinte PRU Cluj si președinte PRU Cluj Napoca.  Acesta a studiat Ingineria Economică Industrială la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și este managerul echipei de volei masculin CS Universitatea Cluj. În trecut a fost manager marketing la FC U Cluj și Petrolul Ploiești.

Locul patru pentru Camera Deputaților îi revine Martinei Luca (24 ani), consiliera parlamentară, președinte la Organizația de Tineret PRU Cluj.

Locul doi pentru Senat îi revine lui Ștefan Constantin Dănuț.  Acesta a fost primar al municipiului Câmpia Turzii imediat după Revoluția din 1989. În prezent, este lider al asociației de revoluționari din municipiul Câmpia Turzii.

Locul trei pe lista pentru Senat este ocupat de Florentin Burz (38 de ani), vicepreședinte PRU Cluj. Este absolvent al USAMV Cluj – specflorentin-burzializare biolog.  Fost membru PSD, consilier local în Valea Ierii, Florentin Burz s-a alăturat proiectului PRU.

În conformitate cu Doctrina Național-Democrată, Partidul România Unită are următoarele principii programatice: 1. Justiție socială; 2. Protecționism economic; 3. Meritocrație; 4. Eradicarea corupției; 5. Apărarea românismului și a civilizației creștine; 6. Combaterea extremismului de orice tip;7. Reîntregirea națională.

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.