Protest la Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj! Angajații nu își primesc salariile

Muncitorii de la Drumuri și Poduri Cluj protestează la această oră pentru neplata salariilor din ultimele luni, scrie Cluj24. Societatea administrată de Consiliul Județean Cluj este în insolvență.

Angajații companiei au răbufnit și spun că s-au săturat de povești. Aceștia sunt de părere că nefuncționarea companiei este un lucru voit și sunt intrigați de faptul că, deși județul este lăudat ca fiind printre cele mai bogate regiuni din țară, nu se găsesc bani pentru a li se oferi condiții decente de muncă și salariale angajaților de la Drumuri și Poduri.

Muncitorii afirmă că sunt nevoiți să își cumpere mănuși și salopete din banii proprii și că nu li se oferă decât o sticlă de apă pe săptămână, chiar dacă afară căldura este insuportabilă. De asemenea, protestatarii susțin că în ultimele trei luni nu au primit bani de la serviciu și au fost nevoiți să se împrumute pentru a supraviețui.

Foarte revoltați, aceștia spun că sunt „bătaia de joc a cuiva”. Muncitorii susțin și faptul că acum două săptămâni au fost trimiși acasă, fiindcă nu era de lucru.

Ovidiu Torje, administratorul special al companiei declară faptul că muncitorii nu au încasat banii din situațiile de lucrări pe care compania le-a executat, iar societatea „trăiește” doar din acei bani. Acesta a mai adăugat că în decurs de 7-10 zile se va ajunge la zi cu plata salariilor.

Afirmațiile administratorului sunt în contradictoriu cu cele ale angajaților, întrucât acesta spune că întârzierile salariale sunt de numai două săptămâni, în timp ce muncitorii susțin că nu au primit banii de trei luni încoace. Totuși, muncitorii au mărturisit că au restanțe și de anul trecut, iar administratorul spune că acestea au intrat la masa credală și că se vor plăti în momentul în care se va redresa societatea prin planul de reorganizare.

Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar la Societatea Drumuri și Poduri Județene Cluj S.A. Dată fiind situația financiară a companiei, aceasta nu poate primi contracte, ci doar participa la licitații, deși chiar și această variantă e complicată. Compania are 120 de angajați, iar ultimul contract pe care aceasta l-a obținut datează de anul trecut, lucrările la acel proiect fiind, până în prezent, executate parțial. Zilele următoare lucrările urmează a fi reluate, după anumite aprobări de la CJ Cluj, conform unor surse din companie.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii