sandulesti

Protest la Săndulești pentru modernizarea unui drum județean

Locuitorii din Săndulești amenință că vor bloca drumul DJ 103G dacă acesta nu va fi asfaltat. Potrivit protestatarilor, când plouă sunt nevoiți să scoată cu tractoarele autocarele cu turiști.

Locuitorii din Săndulești s-au adunat, vineri, în faţa Primăriei având pancarte cu mesaje precum „Nu izolaţi Cheile Turzii, nu stopaţi turismul”, „Consiliul Judeţean Cluj – vrem asfaltarea DJ 103G”, „Consiliul Judeţean Cluj, indiferenţă faţă de dezvoltarea comunei Sănduleşti”.

„La iniţiativa mai multor cetăţeni din comuna Săndulești am organizat un protest în faţa Primăriei, peste 50 de persoane, să fie un semnal de alarmă pentru CJ Cluj că şi locuitorii din Sănduleşti aparţin judeţului Cluj. Suntem într-o zonă strategică, care face legătura cu Cheile Turzii, Cheile Tureniului şi Salina Turda.”, a declarat Marius Sin, organizatorul protestului, potrivit MEDIAFAX.

Primarul comunei Sănduleşti, Călin Fărgaciu, a declarat că piatra de pe drum estte spălată de ploi şi se formează noroi, devenind impracticabil.

„Este dezastru, se formează şanţuri. Am fost nevoiţi chiar să scoatem cu tractoarele autocare cu turişti străini care erau împotmolite. Vara când e cald şi trec maşini se formează praf care intră în casele oamenilor. Este un drum de mare importanţă turistică pentru judeţul Cluj iar oamenii din comună nu mai au răbdare. O soluţie ar fi ca porţiunea de 800 de m din intravilanul comunei să fie atribuiţi comunei iar Consiliul Judeţean Cluj să ne asigure finanţarea ca să putem să îl asfaltăm noi, iar atfel se va asigura confortul necesar locuitorilor şi turiştilor. Este o soluţie tehnică uşoară, care poate debloca situaţia”, a spus Fărgaciu.

Citește și:

Au fost finalizate lucrările de întreținere și asfaltare pe drumul județean 103G Săndulești

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare