proiectul Spitalului Regional de Urgență

Proiectul pentru Spitalul Regional de Urgență trebuie depus până în aprilie 2018

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, și ministrul român al sănătății, Florian Bodog, au convenit asupra următoarelor etape privind construcția celor 3 spitale regionale cu fonduri europene

În cadrul întâlnirii de miercuri, 6 septembrie, de la Bruxelles, privind stadiul implementării proiectelor finanțate cu fondurile politicii de coeziune în domeniul sănătății, între cei doi înalți oficiali s-au pus bazele unui calendar de implementare a proiectelor celor 3 spitale regionale din Iași, Cluj și Craiova, cofinanțate prin Programul Operațional Regional. Acestea urmează a fi realizate cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale, avându-se în vedere finalizarea studiului de fezabilitate până în martie 2018 și depunerea proiectelor până în luna aprilie a aceluiași an.

Acordul vine ca urmare a validării desemnării sistemelor de management și control ale Programului Operațional Regional de către autoritatea națională de audit, cât și a îndeplinirii condiționalității privind sănătatea de către România.

‘Aceste progrese sunt îmbucurătoare, fiind condiții esențiale pentru începerea implementării proiectelor în domeniul sănătății. Susținem autoritățile naționale în pregătirea următorilor pași pentru proiectele deja prevăzute. Am discutat și oportunitatea dezvoltării unor proiecte în domenii de mare necesitate, precum combaterea epidemiei de rujeolă, care din păcate a făcut atâtea victime în ultimele luni’, a declarat înaltul oficial european.

Totodată, în cadrul întâlnirii, comisarul european Corina Crețu a indicat susținerea pe care fondurile politicii de coeziune o pot oferi îmbunătățirii condițiilor din spitalele din România. Aceasta vizează investiții în centre comunitare integrate, unități ambulatorii, unități de primiri urgențe și telemedicină. Astfel, se are în vedere abordarea nevoilor critice din domeniul sănătății prin 280 de investiții în îngrijirea comunitară și ambulatorie, precum și în modernizarea a 35 de unități de urgență din spitale.

‘Așa cum i-am transmis domnului ministru Bodog, îmi doresc accelerarea procesului de pregătire a investițiilor în centrele socio-medicale, în conformitate cu angajamentul asumat în Strategia națională de sănătate’, a adăugat comisarul pentru politică regională.

România beneficiază de o alocare de peste 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020. În Programul Operațional Regional, aproximativ 326 de milioane de euro sunt dedicate investițiilor în domeniul sănătății, jumătate din această sumă fiind alocată construcției celor 3 spitale regionale menționate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii