Proiectul pentru centura metropolitană se amână. Licitația a fost contestată

Primarul Emil Boc a anunțat că nu se va putea demara încă realizarea studiului de fezabilitate pentru centura metropolitană Cluj, licitația fiind contestată.

Primarul a ținut să precizeze că această contestație a fost depusă vineri la ora 22:00, cu doar două ore înainte de încheierea termenului.

”Din nefericire licitația pentru centura metropolitană a fost contestată. E un pic curios. Contestația a fost depusă de firma de pe locul 4, o firmă din Bucuresti. Au fost patru ofertanți. Vineri la ora 24:00 expira termenul pentru depunerea contestațiilor. Pe la ora 21:00 m-am interesat la primărie și nu am primisem nicio contestație. M-am bucurat de acest lucru, ca să aflu ulterior că la ora 22:00 a venit un fax prin care se anunța depunerea contestației”, a declarat Boc.

Realizarea studiului pentru centură se amână cu cel puțin o lună

Boc a declarat că această contestație îi va întârzia cu cel puțin o lună, până la soluționarea de către CNSC.

”Potrivit legii ei trebuie să depună o cauțiune de aproximativ 30 mii lei. Contestația se judecă la CNSC unde durează cam o lună. Dacă nu se depune cauțiunea, contestația se respinge ca nefiind îndeplinită procedura legală. Dacă se depune cauțiunea, se merge la analiza pe fond a contestației. Asta ne amână cu o lună de zile demersul nostru. Nu putem schimba legea. Sunt optimist că la CNSC primăria va avea câștig de cauză și vom merge mai departe cu studiul de vezabilitate pentru centura metropolitană”, potrivit lui Boc.

Centura metropolitană Cluj se realizează în două etape

Prima etapa presupune realizarea tuturor studiilor si documentatiilor necesare. Este o etapa ce se va intinde pe doi ani de zile, 2018 si 2019. Pe langa realizarea studiului de fezabilitate, a PUZ-ului si a detaliilor tehnice pentru autorizarea lucrarilor, aceasta etapa presupune si 15 avize de specialitate de la diverse structuri, inclusiv aprobarea in Consiliul Judetean a PUZ-ului. Cea de-a doua etapa va avea loc în perioada anilor 2020-2023 si este faza efectiva de implementare si de realizare a centurii metropolitane.

Citește și:

Primele semnături pentru centura metropolitană. Oficialii de la București, buni să semneze și să zâmbească în poze

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare