Proiectul de bugetare participativă continuă și în 2018

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul de bugetare participativă va fi reluat și în acest an. Clujenii au din nou ocazia să propună proiecte, iar cele care vor primi cele mai multe voturi vor fi incluse în proiectul de buget aferent anului viitor.

Bugetarea participativă este o formă de respect față de cel care plătește impozitele și taxele locale, ca o parte din banii pe care îi plătește să decidă el cum să fie utilizați în proiectul de buget pentru anul viitor. E o sumă până în 2 milioane de euro, nu este o sumă foarte mare, dar este o sumă care permite să adunăm câteva idei foarte bune din oraș și să dăm satisfacție cetățenilor că pot și ei să contribuie direct la alcătuirea bugetului”, a declarat Boc.

Calendarul proiectului

16 iulie-19 august se vor depune proiecte de către cetățeni
21 august-1 octombrie se vor analiza proiectele de comisiile tehnice din primărie pentru a fi triate
2-22 octombrie va fi prima etapă de vot
30 octombrie-20 noiembrie a doua etapă de vot
27 noiembrie se vor afișa rezultatele finale ala proiectului de bugetare participativă

Potrivit lui Boc, cel mai mare câștig al acestui proiect este faptul că a fost ”copiat” la nivelul altor orașe din țară.

”Mergem mai departe cu bugetarea participativă. Dincolo de ideile bune pe care le-am adunat, foarte multe orașe ne-au copiat, în sensul bun al cuvântului. Ne-au luat modelul și încearcă să îl implementeze. Ne bucurăm că un model de bune practici de la Cluj începe să fie răspândit național, este un lucru bun că tonul se dă de la Cluj”, potrivit lui Boc.

Latest articles

Related articles