Proiectul benzilor dedicate continuă. Urmează Bulevardul Titulescu și Calea Florești

Primarul Emil Boc a anunțat că implementarea benzilor dedicate transportului în comun continuă. Astfel, următoarele artere importante pe care se dorește amenajarea benzilor dedicate sunt Bulevardul Nicolae Titulescu și Calea Florești.

”Strategia pe care o aplicăm cu rigoare este ca pe axele mari, importante ale orașului mașinile să fie puse în parkinguri. Acum suntem în faza de lucru pentru a realiza parkinguri pe Titulescu și pe Calea Florești pentru ca mașinile să fie ridicate și duse în parkinguri. Cautăm spații disponibile în spatele blocurilor, între blocuri, vom desființa garajele. Se lucrează la șapte locații alternative în vederea amenajării parkingurilor pe Calea Florești și pe Niculae Titulescu pentru a putea să redăm transportului în comun banda dedicată pentru Gheorgheni-centru, sau pentru zona de intrare în oraș, Mănăștur-Calea Florești.  Un alt obiectiv important este strada Donath din Grigorescu. Acolo lucrăm la soluții de parking care să scoată mașinile parcate de pe carosabil. Înainte de centuri azi trebuie să ne gândim ca spațiul care este dedicat traficului rutier să fie dedicat traficului, cu prioritate pentru transportul în comun”, a declarat Boc.

Un alt obiectiv anunțat de primarul Boc este amenajarea de parkinguri la intrările în oraș, dinspre Florești și dinspre Apahida, pentru ca cei ce doresc să își poată lăsa mașinile și să ajungă în oraș cu transportul în comun.

”La venirea dinspre aeroport, cu cei din conducerea județului încercăm să găsim suprafețe de teren adiacente aeroportului care pot fi utilizate pentru parking de tip park and ride. Astfel oamenii au posibilitatea să își lase mașina la intrarea în oraș și să folosească transportul în comun. Același lucru și la intrarea dinspre Florești. Acum sunt unii care folosesc parkingul de la Vivo în acest scop, dar avem discuții avansate cu cei de la Carrefour și USAMV pentru a realiza un parking suprateran. Toate părțile sunt de acord pentru un parteneriat pentru a realiza acest parking”, a declarat Boc.

Potrivit primarului, benzile dedicate și-ar arătat utilitatea, astfel că acest proiect trebuie continuat.

”Banda de transport implementată din Mărăști până la primărie își arată utilitatea. Trebuie să continuăm acest demers. În orașele care cunosc dezvoltarea soluțiile pentru transport se bazează în special pe transportul în comun și susținerea alternativelor la transportul în comun, biciclete, car sharing, spații pietonale sau o combinație a acestor soluții de mobilitate”, potrivit primarului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare