autobuze-dedicate-transportului-elevilor

Boc: Proiectul autobuzelor școlare, un succes. 300 de mașini au dispărut din centru

Primarul Emil Boc a declarat că proiectul autobuzelor școlare este unul reușit care a ajutat la decongestionarea traficului. 1239 de copii și 400 de părinți au folosit acest autobuze, ceea ce a redus numărul mașinilor din zona centrală.

Introducerea autobuzelor școlare este un proiect reușit. În prima săptămână 1239 copii și 400 de părinți au folosit autobuzele. În această săptămână avem o creștere cu 20% a numărului de copii și o scădere a anumărului de părinți. Acest lucru demonstrează că proiectul a fost bine conceput. Ne-am adaptat din mers. Daca a fost nevoie de un autobuz suplimentar în Mărăști, am introdus autobuz. Dacă părinții au solicitat autobuz și la 12 și la 16:00 după afterschool, ne-am adaptat. Avem un politist local în fiecare autobuz care asigură siguranța copiilor. Ne bucurăm să vedem că părinții au încredere. Acest proiect a fost printre cele mai votate în cadrul bugetării participative, a declarat Boc

300 de mașini mai puțin în trafic după introducerea autobuzelor școlare

Primarul Emil Boc a declarat că cel mai mare câștig al acestui proiect este reducerea numărului de mașini care ajungeau în zona centrală pentru a aduce copiii la școală.

”Vom avea 45 de zile de proiect pilot. Vom aduce zi de zi îmbunătățiri, apoi vom trage linie și vom vedea ce trebuie imbunatatit. Vom analiza posibilitatea de extindere la alte școli dacă proiectul va fi un succes. Trebuie să ne asigurăm că funcționează foarte bine. Este o investiție serioasă de resurse. Autobuze pentru fiecare dintre cele 5 linii, polițiști locali pe toate schimburile. Este o mobilizare importantă de resurse și materiale și umane. Avem 300 de mașini mai puțin în fiecare dimineață. Acest lucru se resimte. Dacă mergeți în zona liceelor Avram Iancu și Bălcescu se circulă fluent. 300 de mașini nu mai sunt acolo în fiecare dimineață, sau pe diverse rute din zona centrală. sunt și alți copii care vin la licee din zona centrală. Obiectivul nostru este să extindem proiectul”, a declarat Boc.

Boc a menționat că dacă proiectul se va dovedi un succes, va putea fi extins și la alte cinci școli din centrul orașului.

”Ținta noastră sunt celelalte școli din zon centrală: Șincai, Coșbuc, Racoviță, Bathori, Seminarul Teologic. nu exludem posibilitatea să extindem, dacă va fi desiponibilitate din partea școlilor și părinților”, a declarat Boc.

Citește și:

Părinții nu vor mai putea urca în autobuzele școlare dedicate copiilor

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare