Proiect european pentru restaurarea Ansamblului Castel Banffy din Răscruci

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consiliul Județean Cluj a decis depunerea spre finanțare europeană, până cel târziu în data de 25 noiembrie a.c., a proiectului privind „Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj”, proiect aprobat de plenul forului administrativ judeţean în ședința ordinară din data de 31 octombrie 2016.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă restaurarea și conservarea Ansamblului monument istoric Castel Banffy din satul Răscruci, format din clădirea castelului și parcul care-l înconjoară. Deschiderea acestuia pentru vizitare dar și pentru organizarea de evenimente culturale va aduce o plus-valoare atât obiectivului turistic în sine cât și zonei în ansamblu. Funcționarea castelului ca și centru de evenimente culturale va determina crearea, într-o primă etapă, a șase locuri de muncă, urmând ca, în funcție de gradul de utilizare/vizitare al obiectivului, numărul acestora să crească progresiv.

Restaurarea Castelului Banffy din Răscruci va determina o creștere a potențialului turistic al comunei Bonțida și a zonelor limitrofe, cu consecinţele benefice de rigoare în ceea ce priveşte dezvoltarea economică a zonei. Mai mult decât atât, timp de cinci ani de la finalizarea proiectului  Castelul va putea fi vizitat gratuit, fapt care va atrage, cu siguranţă, un aflux considerabil de turişti. În prezent, în paralel cu obținerea tuturor avizelor aferente documentației tehnico-economice a proiectului, echipa de specialiști a Consiliului Județean lucrează intens la finalizarea dosarului de finanțare în vederea accesării fondurilor europene în valoare de circa 4,5 milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe.

În contextul în care se intenţionează depunerea spre finanţare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 – Fondul European de Dezvoltare Regională, proiectul ”Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a Ansamblului monument istoric Castel Banffy, sat Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj” este conceput ca având o valoare totală de 20.140.414,48 lei cu TVA, din care finanțarea nerambursabilă este de 19.296.310,51 lei cu TVA (98%), iar contribuția proprie a Consiliul Județean Cluj este de 393.802,26 lei cu TVA (2%).

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău