Primarul Grigore Fati provoacă Guvernul cu o problemă de clasa a doua

Primarii din toată țara sunt îngrijorați de faptul că modificările aduse Codului Fiscal, în special reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% va afecta foarte mult bugetele primăriilor.

Această părere este împărtășită chiar și de primarii PSD. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati a exemplificat acest lucru printr-o problemă de matematică de clasa a doua.

„Dacă avem un coş şi se reduc nişte sume, atunci la rândul nostru trebuie să reducem şi noi sumele pentru alte proiecte. Şi un copil de clasa a II-a la aritmetică ştie că, dacă din cinci ouă iei două rămân, doar trei. Ar trebuie revizuit Codul Fiscal, sigur se găsesc soluţii. Trebuie şi o legislaţie punitivă pentru firmele care nu îşi achită contribuţiile către stat”, a declarat primarul comunei Apahida, Grigore Fati pentru Gandul.

Și primarul din Dej consideră că vor trebui găsite soluții pentru a compensa perderile suferite de bugetele locale.

”Am cerut o revizuire, pentru că trebuie această scădere a veniturilor trebuie compensată de undeva. Pentru noi, pentru Dej, ar fi un mare dezavantaj prevederile din modificările Codului Fiscal, pentru că, din bugetul propriu, 55% reprezintă aceste cote, iar dacă vor fi afectate, cu siguranţă va fi în detrimentul comunităţii”, a spus Costan Morar.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii