Primarii PSD conduc ca număr în toată România. Vezi aici cum stă PNL-ul și unde are majoritate. Rezultatele finale date de Biroul Electoral

PSD are mai mulți primari în România, mai exact cu 130 mai mulți decât PNL conform informațiilor transmise de Biroul Electoral Central, după alegerile locale care au avut loc în data de 27 septembrie.

Totuși, liberalii conduc în cadrul consiliilor județene, dar PSD are un președinte de Consiliu Județean în plus față de PNL, scorul fiind de 15-16.

Partidul Social Democrat a câștigat în total la Primării 1362 de mandate, iar cel liberal 1232. Locul trei în această ierarhie este ocupat de UDMR, 199 de mandate. USR-Plus a obținut doar 28 de mandate de primar, cu mult mai puțin decât PMP-50 și Pro România – 36.

Primul loc este ocupat la consilierii județeni de PNL cu o cifră de 35,37% din total. PSD cu aproape 10 procente distanță, 362 de consilieri și 27% din total. UDMR ocupă 6,87, iar PMP 5%. Ultimul partid este din nou alianța USR-Plus, 4,85%.

Când vine vorba de șefia Consiliului Județean, PSD are cu un președinte mai mult față de PNL. UDMR a câștigat șefia a 4 Consilii Județene, iar USR-Plus, 2.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii