Primăria vrea să facă un nou pod peste Someș

Consiliul local Cluj-Napoca dorește să construiască un pod nou peste Someș, în acest sens având nevoie de transmiterea unor suprafețe de teren aflate în administrarea Ministerului Transportului.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Cluj-Napoca, urmărește crearea unui sistem de transport durabil, care să satisfacă nevoile comunităților din teritoriul său.

În acest sens se propune realizarea unui Pod peste Someșul Mic, care face legătura între străzile Oașului și Răsăritului, amonte de Pasajul CFR. Noul pod rutier va avea o singură deschidere în albie și o lungime totală de 50-70 m în funcție de posibilitatea de racordare cu străzile Oașului, respectiv Răsăritului.

În vederea realizării noului pod, amplasamentul se suprapune peste suprafețe de teren aflate în administrația Ministerului Transporturilor. În acest sens este necesară trecerea din domeniul public al statului român al statului român, administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca a suprafețelor de teren necesare realizării acestui obiectiv.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii