Primăria va amenaja toalete ecologice în zonele aglomerate din oraș

Pe raza Municipiului Cluj-Napoca, în diferite zone aglomerate cu circulație intensă, în zone de odihnă și agrement sau parcuri publice nu sunt toalete. În scopul asigurării condițiilor de igienă și sănătate publică este necesară amplasarea și utilizarea unor toalete ecologice care pot fi adaptate condițiilor de pe teren, care urmează să fie întreținute, igienizate și vidanjate. De asemenea, este necesară amplasarea de toalete în piețele sezoniere și cu ocazia diferitelor manifestări publice organizate de administrația publică locală. Prin prestarea corespunzătoare a acestui serviciu în municipiu Cluj-Napoca se vine în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor și astfel asigură o mai bună respectare a normelor de igienă și sănătate publică.

Licitație pentru achiziționarea toaletelor

Primăria Cluj-Napoca organizează o licitație pentru achiziționarea toaletelor ecologice. Numărul minim de toalete care vor fi amplasate și menținute permanent pe domeniul public este de 20 de bucăți. Numărul maxim de toalete/1 zi care ar putea fi solicitate este de 84 bucăți.

Societatea care va câștiga licitație se obligă să asigure paza, întreținerea, igienizarea, odorizare și dezinfectarea zilnică a toaletelor ecologice, materialele necesare igienizării și odorizării corespunzătoare inclusiv hârtia igienică, pe toată perioada de funcționare a acestora. Vidanjarea toaletelor se va face în mod obligatoriu zilnic.

„Vom instala toalete ecologice la capătul liniilor de troleibuz şi tramvai. Pe acolo dimineaţa trec sute, mii de oameni, pe care nu vrem să-i vedem pe după pomi şi după blocuri. De asemenea, şoferii de autobuz sau de troleibuz unde să meargă?”, a declarat primarul Emil Boc.

Clujenii au reclamat lipsa toaletelor

Toaletele publice din Cluj-Napoca sunt mult prea puține, iar clujenii au reclamat sistematic această situație. Lipsa toaletelor din zonele de interes este un minus și pentru turiști. Clujenii folosesc fie băile instituțiilor publice sau a localurilor în situația în care primesc acceptul acestora. Primăria a anunțat încă din 2014 că va achiziționa toalete ecologice, acum licitația a fost reluată și într-o situație fericită, toaletele vor apărea în oraș în acest an.

”Sunt un cetatean al acestei urbe. Intr-o zi de duminica am avut neplacuta ocazie sa constat ca in frumosul nostru oras daca ai nevoie nu poti gasit un WC public decat in p-ta Unirii dar si acesta te asteapta cu lacatul pe usa. Un oras in care asteptam sa ne viziteze turisti mi se pare un lucru deosebit de important. Eu dupa un periplu din p-ta Avram Iancu pana in p-ta Unirii, fiind localnic am fugit spre casa, dar un turist ce face ? Faptul ca localurile au toaleta, nu e problema rezolvata, deoarece acele toalete sunt pentru clientii localului, iar daca incerci totusi sa intri, risti sa fii primit nu tocmai cu vorbe bune. Cred ca ar fi cazul sa fie rezolvata aceasta problema cat mai urgent”, semnalizează un clujean.

In Cluj-Napoca sunt 7 toalete publice: Piata Unirii, Piata Mihai Viteazul, Piata Stefan cel Mare, parcul Simion Barnutiu (2), parcul primaverii si Parcul Flora.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii