autobuze scolare

Primăria plătește portari care să conducă elevii în clase

Primarul Emil Boc a anunțat că măsura angajării unui portar care să îi conducă pe elevii din clasele primare până în sălile de clasă a început să fie deja implementată.

Portar la fiecare școală din centru

Părinții nu mai sunt nevoiți să își lase mașinile parcate neregulamentar doar pentru a-i putea conduce pe cei mici până în sălile de clasă. Elevii sunt duși doar până la poarta școlii de unde sunt preluați de un portar. Măsura are ca și scop decongestionarea traficului din zona școlilor din centru.

”Insist ca școlile din centru care creează blocaje de trafic dimineața să aibă o persoană angajată, primăria ar suporta costurile pentru angajarea persoanei respective, care să ia copilul de la mașină, să îl ducă în clasă. Astfel părinții nu mai sunt nevoiți să coboare din mașini deoarece ar fi această persoană care ar asigura legătura dintre părinți și școală. Am luat modelul Seminarului Teologic Ortodox. Ei sunt primii care au implementat acest lucru în Cluj-Napoca și este funcțional. Este o persoană care preia copilul din mașină, este dus în curte. Poate sunt școli unde ar fi nevoie de două persoane dacă e fluxul mai mare. Această soluție deja se implementează. Am discutat cu inspectorul școlar general, domnul Cuibus, cu directorii școlilor, iar unele deja o implementează și se văd progrese. De exemplu la Școala Bob de pe strada Memorandumului este aceiași procedura care deja este operațională. Sunt convins că și alte școli vor urma acest model care ajută puțin la decongestionarea traficului. Ceea ce se întâmplă acum, să lași mașina cu avariile aprinse până duc copilul în clasă nu e normal așa ceva”, a declarat primarul Emil Boc

Autobuze școlare pentru elevii din clasele primare

Primarul Emil Boc a anunțat că următpare etapă este achiziționare de autobuze școlare care să asigure transportul elevilor din clasele primare din cartiere la școlile din centru.

”Soluția cu un portar este de trecere până când vom putea să implementăm autobuzele dedicate pentru transportul copiilor din cartiere la școlile din centru. Am identificat numărul de copii din cartiere, vom avea discuții cu cei din conducerea școlilor, cu părinții care trebuie să accepte ideea că dacă vor urca în acel autobuz vor ajunge în curtea școlii și vor fi în siguranță. Această soluție cu portarul este intermediară până vom trece la etapa cu autobuzele școlare. Astfel, nu vor veni 100 de mașinii ci va veni un singur autobuz. Sunt conștient că nu va fi ușor să implementăm acest sistem, părinții vor dori în continuare să își ducă personal copiii la școală pentru a-i ști în siguranță. Sper să înțeleagă că se vor afla în siguranță, autobuzul îi va duce până la școală unde vor fi preluați de portar”, a declarat edilul.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii