Primăria lasă hotelurile din centru fără locuri de parcare

Trei hoteluri aflate în Zona I de tarifare au transmis o solicitare către Primărie pentru a le fi aprobate locuri de parcare cu abonament.

Turiști nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare

Hotelurile Melody, Agape și Meteor menționează că desfășoară activități autorizate de turism în care oferirea de locuri de parcare pentru clienți este obligatorie, așa cum li s-a impus în autorizație de funcționare. Cele trei hoteluri dețin în proprietate imobile cuprinse în lista monumentelor istorice și simbolice pentru Cluj-Napoca.

”Este un aspecte negativ pentru oraș și pentru activitatea noastră comercială situația creată de lipsa locurilor de parcare, obligând turiștii cazați să parcurgă distanțe considerabile până la locurile de parcare, pierzând în acest fel mult timp. Soluțiile pe care ni le-ați oferit, respectiv folosirea Parkingului Primăriei a adus o serie de nemulțumiri din partea turiștilor datorită distanței față de hoteluri și a modului anevoios de parcare”, potrivit reprezentanților hotelurilor.

Hotelurile au solicitat cel puțin șase locuri de parcare pentru fiecare unitate situate în incinta parcării cu barieră din Piața Unirii. Pe perioada nopții parcarea este liberă, aceea fiind perioada în care turiștii au cea mai mare nevoie de parcare.

Primăria nu dă înapoi. Fără abonamente în zona centrală, exceptând băncile și universitățile

Primăria Cluj-Napoca refuză cererea celor trei hoteluri de a le rezerva locuri de parcare în Piața Unirii. Singura excepție făcută a fost pentru bănci și universități.

”Punctul de vedere este clar. Acolo unde ne obligă legea, cum e în cazul BNR, administrația locală trebuie să pună la dispoziție un spațiu în care să asigure siguranța transportului de valori. Doar nu pot băncile să aducă aceste transporturi cu elicopterul. Astfel că au la dispoziție un loc de parcare securizat. Înțeleg nevoile hotelurilor, dar și noi suntem obligați să rămâne consecvenți politicilor orașului care începe să producă rezultate. Sunt locuri de parcare libere în centru aproape la fiecare oră, ceea ce înseamnă că lumea a regândit ce are de făcut, și-a remodelat programul”, a declarat primarul Emil Boc.

Cele 96 de locuri de parcare din Piața Unirii cu acces controlat deservesc toți utilizatorii având caracter public în cadrul acesteia nefiind valabile abonamentele de nici un fel, aceasta putând fi utilizată și de către clienții hotelurilor din zonă, în condițiile de taxare orară.

Abonamentele de tip riveran, beneficiarii trebuie să prezinte cartea de identitate cu domiciliu/reședința în apropierea parcajului și certificatul de înmatriculare din care să rezulte calitatea de proprietar. Se aprobă maxim două abonamente tip riveran persoane fizice pe unitate locativă, iar abonamentele de tip transmisibil sunt eliberate doar pentru zona tarifară II.

Primăria nu are ca instrument de plată abonamente de 24h pentru turiști și mai mult, introducerea acestuia ca modalitate de plată în zona tarifară I ar fi în antiteză cu prevederile exprese ale HCL 650/2016, încurajând staționările de lungă durată.

O parte din solicitările hotelurilor, respectiv abonamentele de tip transmisibil, tichete răzuibile cu valabilitate 24 de ore, rezervarea unui loc de parcare pentru zona tarifară I au existat în cuprinsul Hotărârilor de Consiliu Local anterioare, iar pentru aplicarea prevederilor din Studiul de Mobilitate, respectiv decongestionarea traficului, a fost imperios necesară eliminarea acestora din zona tarifară I.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii