Primăria face două parkinguri pe strada Primăverii

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că municipalitatea are în lucru două parkinguri ce urmează să fie amenajate pe strada Primăverii.

”Primăria are în lucru două parkinguri, pe strada Primăverii, la nr 8 și nr 20. Parkingul de pe strada Primăverii numărul 8 sunt probleme cadastrale ce vor fi rezolvate până în data de 20 martie. Acolo este realizat deja PUZ-ul de regenerare urbană, care a fost un lucru complicat. Urmează PUZ-ul de circulație, PUZ-ul de construcție, apou PUD-ul, avizele necesare. Partea de proiectare și de obținere a avizelor de construire reprezintă 80% din munca și din realizarea unui parking. 20% reprezintă licitația pentru execuție și execuția în sine. Marea muncă și eforturile susținute sunt la partea de proiectare și de licitație. În ceea ce privește parkingul de pe Primăverii 20, acolo mai sunt de făcut câteva modificări în ceea ce privește proiectare, colegii mei sunt în contact cu proiectantul, sperăm în cel mai scurt timp să revenim cu un răspuns privind realizarea acestui parking. Problema parkingurilor este o soluție reală care ne preocupă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Parking de 8 milioane de euro pe Primăverii

Primaria Cluj-Napoca va realiza un parking in cartierul Manastur, pe strada Primaverii – colt cu aleea Garbau.

”Se va trece la realizarea studiului de fezabilitate si la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului, dupa care vom organiza licitatia pentru proiectare si cea pentru executia constructiei. Preconizam sa finalizam aceasta constructie in maximum 2 ani”, a precizat primarul Emil Boc, în iunie 2016.

Viitorul parking va avea o capacitate de 410 de locuri de parcare. Aproximativ 60 de garaje ale locuitorilor din zona viitorului parking vor fi dezafectate, iar proprietarii, alaturi de alti clujeni care detin locuri de parcare acolo, vor avea parcari asigurate in viitorul parking. Prin construirea acestui parking, Primaria va rezolva atat problema locurilor de parcare, cat si decongestionarea circulatiei din aceasta zona.

Acesta va fi și cel mai scump parking construit în cartiere, investiția fiind preconizată a se ridica la suma de 8,2 milioane de euro, adică fiecare loc de parcare va costa 25.000 de euro.

Clujenii nu au unde parca, dar sunt amendați

Clujenii care locuiesc pe strada Primăverii sunt nemulțumiți de faptul că nu există parcări amenajate, doar promisiuni, nu au unde să își lase mașina și ajung să fie amendați.

”Incepand de la McDonalds Manastur, pe strada Primaverii, directia Sirena, Clabucet, Bucium, Cora,pe o zona/lungime de cativa kilometri nu exista notiunea de “spatii/parcari amenajate”, ci doar indicatoare “staionarea/oprirea interzisa” si mii de masini parcate neregulamentar. Inteleg sa fiu amendat, atunci cand mi s-a oferit un spatiu amenajat, dar eu aleg sa nu il folosesc. De asemenea, sunt dispusa sa platesc o taxa lunara serioasa(nu 100 lei pe an) doar-doar sa imi indicati parcarea care mi-a fost atribuita”, sesizează un clujeam

Răspunsul Primăriei Cluj-Napoca pentru acești șoferi a fost să găsească ei alternative până la realizarea parkingurilor, fără a oferi o soluție.

”Primaria incearca sa identifice in permanenta noi locuri in vederea construirii de parkinguri. Pe strada  Primaverii, Primaria a lansat un proiect de amenajare parking, care are deja Studiul de fezabilitate realizat. Va recomandam sa gasiti alternative in ceea ce priveste parcarea masinii si sa parcati in locuri amenajate, nu  in zone interzise. Este riscant si pentru dumneavoastra ca sofer si pentru alti cetateni sa parcati in locuri interzise, iar in plus acest fapt duce la realizarea unor ambuteiaje in trafic. Politia locala si cea nationala actioneaza pentru fluidizarea traficului si pentru siguranta circulatiei atat a pietonilor, cat si a conducatorilor auto”, potrivit municipalității

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii