parkinguri

Primăria construiște un parking în curtea Institutului Oncologic

Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Institutul Oncologic “Ion Chiricuță”, care deține terenul prin Ministerul Sănătății, va construi un nou parking în zona centrală a municipiului, pe strada Republicii nr. 34-36.  Astfel se va rezolva o problema privind locurile de parcare pentru toți cei care vin la Institutul Oncologic și la celelalte spitale din zonă. În acest moment, locurile de parcare sunt insuficiente, astfel că se creează blocaje în trafic din cauza celor care parchează în locuri interzise.

Parking realizat din bugetul Consiliului local

Prin HCL nr. 251/2017 s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu ce reglementează amplasarea pe parcela din incinta Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Chiricuță” Cluj a două corpuri – unul pentru o parcare, cu înălțimea maximă de 16 metri și unul pentru realizarea unui Centru de transplant cu un regim de înălțime de S+P+3E.

”S-a aprobat PUZ și PUD pentru realizarea unui nou parking la Institul Oncologic care să deservească zona respectivă care este foarte aglomerată. Aglomerația de la Oncologie se răsfrânge până în Piața Lucian Blaga. Am salutat deschiderea Spitalului de Oncologie pentru realizarea acestui parking care va fi ridicat pe terenul Ministerului Sănătății dat în administrarea Institutului Oncologic. Primăria va suporta resursele financiare necesare realizării acestui parking.  Trebuie amintit și parkingul din Hașdeu realizat în parteneriat cu UBB, aflat în fază de licitație. Avem o negociere avansată cu biserica greco-catolică pentru realizarea unui parking subteran la catedrala din Cipariu. Un parteneriat cu Carrefour-Billa pentru a investi într-un alt parking la intrarea în oraș”, a declarat primarul Emil Boc.

Pacarea va fi construită în scopul rezolvării necesarului de parcări și în scopul degajării circulației din această zonă intens circulată. Construcția va fi realizată pe o suprafață de aproximativ 950 metri pătrați, iar accesul auto se va face din strada Ion Creangă.

Parking cu terasă pentru bolnavi

Primarul Emil Boc anunța la începutul anului că varianta pentru această parcare este ca pe acoperiș să aibă un spațiu verde pentru bolnavii insternați în Institutul Oncologic.

”Orice blocaj care este sus la Oncologie, pe strada Creangă, se simte în Piața Blaga. În fiecare dimineață avem polițiști care dirijează circulația în zona clinicilor universitare. Am găsit deschidere totală la conducerea Institutului Oncologic să construim în parteneriat un parking cu o terasă înierbată”,

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii