credit

Primăria Cluj-Napoca ia un credit de 400 de milioane de lei pentru investiții

Primăria Cluj-Napoca va lua un credit în valoare de 400 de milioane de lei pentru finanţarea unor investiţii.

Municipalitatea a decis să ia această măsură după pierderile înregistrate la bugetul local în urma deciziilor luate de Guvern. Aceste pierderi se ridică la suma de 5 milioane de lei.

”Finanţarea investiţiilor din surse proprii constituie o problemă la nivelul municipiului Cluj-Napoca din cauza modificărilor aduse de legile bugetare care au diminuat semnificativ veniturile proprii, respectiv cota defalcată din impozitul pe venit. Suntem nevoiţi să apelăm la un credit, o centură de siguranţă financiară, pentru a ne proteja obiectivele de investiţii, în condiţiile în care anul trecut bugetul local a pierdut 28 de milioane de euro, o treime din bugetul de investiţii al municipiului care este de 90-100 de milioane de euro”, a spus Boc, citat de MEDIAFAX.

Din acest credit ar urma să fie finanțate obiectivele de investiții: ”Centrul Cultural Transilvania”, care include o sală de concerte şi sediu pentru Filarmonica ”Transilvania”, reabilitarea a două clădiri din centrul istoric, reabilitarea unui pasaj în zona Gării.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare