Cum este văzută numirea lui Vasile Dâncu ca vicepremier, de către politicienii clujeni

Sociologul Vasile Dancu, a fost numit oficial în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei în noul cabinet condus de Dacian Cioloş.

Reacțiile politicienilor clujeni nu au întârziat să apară:

Senatorul Marius Nicoară a avut doar cuvinte de laudă pentru activitatea politică a noului Ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, acesta susţinând că până acum, Vasile Dancu şi-a demonstrat din plin capacităţile de politician şi l-a numit “un adevărat profesionist”.

Articolul continuă mai jos:
farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Aurelia Cristea, deputat PSD: “ Îşi merită din plin această funcţie şi sunt sigură că este unul dintre marile plusuri ale acestui guvern.”

Laszlo Atilla, senator UDMR, şi-a declarat bucuria că din cabinet face parte încă un “ transilvănean”. “ Este foarte greu să faci o diferenţa între un technocrat şi un om politic, dar nu asta contează ci calitatea muncii. Cine intră în politică este într-o oarecare măsură şi un om politic.”, a mai declarat Laszlo Atilla.

Ioan Neluţu Moldovan, deputat ALDE, a fost mai sceptic în legătură cu această numire. El spune că Vasile Dâncu este un sociolog de înalta valoare, dar nu ştie ce valoare va avea în conducerea Ministerului Dezvoltării.

Aleșii județeni, reţinuţi în declaraţii

Rareş Rusu, din partea PMP, a precizat că îl respectă ca om pe noul ministru clujean, însă speră că acesta a reuşit să se debaraseze de vechiul partid pe care până acum aproximativ doi ani îl reprezenta.

Marius Mânzat, PNL, a declarat că nu îl cunoaşte pe noul ministru decât de la televizor şi din articolele din presă şi crede că este un om serios.

“Vasile Dancu este un om de stânga şi nu îi va putea lua nimeni asta!”
a spus consultantul politic, Mihai Mocanu, unul dintre cei ce au colaborat cu Vasile Dancu de-a lungul timpului. Acesta a mai ţinut să precizeze că noul ministru îşi merită funcţia şi că problema descentralizării ar putea fi una dintre primele probleme pe lista sa de priorități.

Radu Tilita

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii