Acasă Administrativ Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice

Premieră în România: Primăria Cluj-Napoca dotează Poliția Locală cu mașini electrice

taxiuri electrice

Trei autoturisme pur electrice noi vor fi achiziționate de Primăria Cluj-Napoca pentru dotarea Poliției Locale a municipiului. Acestea nu poluează, sunt eficiente energetic și reprezintă viitorul în materie de transport.

La fel ca în cazul autobuzelor electrice, unde Cluj-Napoca este primul oraș din România care va avea astfel de mijloace de transport în comun. Achiziționarea acestor autoturisme electrice pentru Poliția Locală reprezintă un semnal puternic cu privire la viitorul mobilității urbane și direcția de dezvoltare pe care s-a încadrat comunitatea noastră. Clujul se raportează la timpui prezent, la ceea ce se întâmplă în Europa și în lume, diminuarea gradului de poluare prin utilizarea mașinilor electrice ce reprezintă viitorul în materie de transport public. Ca și autoritate publică dorim să oferim un semnal cetățenilor Clujului de a se orienta încet, dar sigur spre alte tipuri de autovehicule nepoluante”, a declarat Boc.

Mașinile electrice vor înlocui trei mașini vechi din parcul auto actual, care îndeplinesc condițiile de casare. Astfel, noile autoturisme vor fi achiziționate prin licitație, cu finanțare de la bugetul local, din prima de casare și ecotichet, prin participarea Municipiului la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019.

Exit mobile version