Prefectul nu mai consideră că este stare de urgență la Pata Rât. Rampa va fi închisă în martie 2018

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În ceea ce privește rampa neconformă de la Cluj-Napoca, cea de la Pata Rât, terasamentele au fost realizate, de asemenea, în proporție de  cca. 80% iar evoluția lucrărilor de închidere ar fi urmat un curs la fel de favorabil dacă nu ar fi intervenit alunecările corpului depozitului. În ceea ce privește finalizarea lucrărilor de închidere a acestei rampe, ea este preconizată pentru primăvara anului viitor, aproximativ în luna martie.

Referitor la problema poluării cu levigat, președintele forului administrativ județean a precizat că, în contextul refuzului de a se declara starea de alertă, vor fi urmate procedurile  standard prevăzute de lege. În acest context, președintele Consiliului Județean a informat că instituția a primit din partea Prefectului Județului Cluj o adresă prin care se precizează că la Pata Rât nu se impune declararea stării de alertă, neconstatând-se nici măcar situația de urgență, deși aceasta a fost declarată anterior de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență încă din luna septembrie.

”Ne-am dorit să intrăm în proceduri de urgență pentru a scăpa de levigat. Expertiza va fi gata săptămâna viitoare și ea ne va spune ce măsuri trebuie luate pentru a evita alunecările. Rampa nu mai poluează, poluează levigatul. Nu pentru mine am cerut starea de alertă. Dacă au considerat că nu este o urgență, atunci de ce ne-au amendat că nu am luat măsuri mai repede? Eu cred că nu au înțeles dincolo de argumentele juridice necesitatea de a interveni prin măsuri urgente. Vor fi proceduri care să întârzie pănă la câteva luni”, a declarat Tișe.

Confruntat cu acest refuz nejustificat de instituire a stării de alertă, Consiliului Județean Cluj va urma procedurile legale standard, cu dezavantajele ce decurg de aici, în special în ceea ce privește caracterul greoi al acestora și perioada de timp considerabil mai lungă. Astfel, în cadrul ședinței ordinare a deliberativului clujean ce va avea loc luni, 30 octombrie a.c., va fi demarată procedura de expropriere a celor patru proprietari de teren identificați în proximitatea zonei afectate, astfel încât stația de osmoză recent închiriată să poată fi amplasată și să înceapă procesul de epurare într-un timp cât mai scurt.

 

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău