Politicienii au început politica la școală

Politicieni din Cluj și din țară au așteptat cu nerăbdare clopoțelul noului an școlar, ca la prima lor zi de școală. Elevii au așteptat mai puțin școala dar au venit cu haine scumpe.

Printre cei care au participat la manifestările începutului de an școlar a fost primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a participat la școala unde fiica cea mică a lui a început clasa a noua, prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, care a participat alături de colegii lui de bancă politică, șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valenti Cuibus, și ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

Chiar dacă nu adus cu ei și manualele mult așteptate de profesori și elevii din clasa I, politicienii au vorbit, ca pe scena politică, despre prima zi a lor de școală, despre plusurile învățământului și despre planurile locale sau națioanale pentru elevi și profesori.

Prefectul Județului Cluj, Gheorghe Vușcan s-a deplasat la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” și la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduţă” pentru a se proba instrumentele școlare vechi și noi.
În afară de joaca alături de Valentin Cuibus și Aurelia Cristea, el a înmânat diplome de merit pentru elevii cu rezultate bune în anul precedent și le-a urat multă baftă celor din clasele a VIII-a și a XII-a.
„Este o bucurie să mă aflu aici să înmânez diplome de merit pentru nişte elevi de excelenţă. Ce poate fi mai frumos decât să fii prezent la o şcoală de excelenţă cum este Colegiul „Emil Racoviţă”. Sunt extrem de mândru de performanţele elevilor de aici. Aveam la un moment dat emoţia că domnul director o să îi înşiruie pe cei care au intrat la admitere cu media peste 9.50. Dacă s-ar fi întâmplat asta, s-ar fi mişcat toţi elevii în zona centrală a careului ca să ocupe aceste locuri. Celor din clasa a VIII-a le spun că au un pas mare de făcut la acel examen naţional pe care trebuie să-l promoveze aşa cum s-a obişnuit şcoala lor, cu multe medii de 10, şi celor de a XII-a le spun că au o mare provocare în acest an şi anume să menţină ştafeta ridicată la performanţele cele mai bune, la bacalaureatul de anul acesta”, a spus prefectul.

Emil Boc a încercat să împace „și capra și varza” deplasându-se la Liceul „Gheorghe Șincai” unde a fost și în calitate de primar, dar mai ales de părinte. El a rememorat prima zi de școală, și a recunoscut că încă de atunci se uita după profesoare frumoase.
„Aveam şase ani şi nouă zile şi mă uitam unde e învăţătoarea, pentru că mi s-a zis că e foarte frumoasă. Ea m-a găsit pe mine în cele din urmă şi ne-a dus într-o sală de clasă cu bănci mai puţin pregătite ca în ziua de astăzi, la ţară, mai puţin zugrăvită, dar nu a contat sala, ci inima profesoarei care ne-a insuflat dorinţa faţă de carte, de abecedar. Bucuria de a merge la şcoală nu am uitat-o nici astăzi. Fără carte şi educaţie nimeni nu se poate realiza în viaţă”, a spus primarul Clujului.
Peste 18.000 de elevi au început luni anul școlar 2014-2015, asta deși multe dintre școlile din județ încă nu au avize de funcționare, manuale școlare nu există și condițiile încă lasă de dorit.
Elevii și profesorii din Cluj-Napoca totuși vor începe anul școlar și cu vești bune, aceștia beneficiind din acest an de transport gratuit pe două linii.
Săptămâna trecută ministrul Transporturilor, Ioan Rus a înmânat cheile mașinilor școlare pentru șapte comune din județul Cluj: Aghireșu, Călățele, Cătina, Cojocna, Cornești, Frata și Panticeu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii