Podul Garibaldi va fi reabilitat. Centura de Nord a Floreștiului, în pericol de închidere

Consilierii locali Cluj-Napoca și primarul Emil Boc și-au manifestat periodic nemulțumirea față de decizia primăriei Florești da a amenaja centura de Nord. Acest lucru a creat disconfort pentru locuitorii din cartierul Grigorescu. Acum urmează să demareze lucrările la Podul Garibaldi, iar consilierul local Radu Moisin a cerut închiderea centurii pe timpul derulării lucrărilor.

”Decizia Primăriei Florești de a transforma un drum agricol într-o centură a dat traficul peste cap in cartierul Grigorescu zona străzilor Donath si Bucura. Daca si podul Garibaldi se închide, vor fi cozi de câteva ore în acest cartier. Trebuie să ne gândim ca pe perioada lucrărilor la Podul Garibaldi, așa-zisa centură de ocolire, prelungirea străzii Donath, să nu mai existe”, a declarat Moisin.

Primarul Emil Boc a declarat că centura de Nord a Floreștiului este o soluție care nu a fost luată în calcul, dar care a fost totuși implementată de comuna Florești, cauzând disconfort pentru clujenii care locuiesc pe strada Donath.

”Aceasta este o consecință a ceea ce au făcut cei din Florești, au creat acel drum alternativ care nu era prevăzut ca o alternativă pentru intrarea în Cluj și a fost o soluție pe care am găsit-o în aplicare. Din nefericire legislația noastră nu corelează unitățile administrativ teritoriale, fiecare poate să facă ce dorește”, a declarat Boc.

Locuitorii de pe strada Donath reclamă faptul că s-au dat autorizații de construire fără a se ține seama de lipsa infrastructurii, iar acum strada Donath reprezintă un pericol pentru cetățeni.

” Strada Donath a devenit cârpă de legătură dintre Cluj şi Floreşti. Trafic intens, mai ales în capătul cartierului Grigorescu unde nimeni nu are un plan de urbanism. Toată lumea construieşte blocuri pe câmpii, dar fără infrastructură, fără drum, fără trotuar. Şoferii trec pe lângă tine cu 80 la oră. Unde există un pic de trotuar, sunt parcări. Locul pietonului este pe stradă. E o situaţie dificilă de rezolvat, dar va rog vorbiţi cu primarul din Floreşti să găsiţi o soluţie urgentă”, potrivit unui clujean

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare