podul de pe aries DRDP

Podul peste Arieș de la Turda, în continuare un pericol. Au fost alocați bani în buget pentru reparații?

Doi deputați clujeni se contrazic privind existența unei alocări de bani pentru reparații capitale la podul de pe Arieș din Turda. Dincolo de faptul că cei doi ar trebui să lucreze împreună și să aducă bani pentru proiectele Clujului, rămâne întrebarea, va fi sau nu va fi reabilitat podul. Vă reamintim acesta se află într-o stare avansată de degradare și reprezintă un pericol pentru cei care îl tranzitează.

Senatorul USR, Mihai Goțiu, a făcut un amendament la Legea Bugetului de stat pe anul 2019, la partea generală, prin care Ministerul Transporturilor să aloce suma de 9,15 milioane de lei pentru podul peste Arieş, de la Turda, de pe DN1. Amendamentul a fost respins atât în comisiile de specialitate, cât şi la plen.

Ulterior, acesta a fost ”certat” de deputatul PSD Horia Nasra, care a afirmat că există bani alocați pentru reparațiile la podul de pe Arieș din Turda.

“Am citit în presă că d-l Horea Nasra susţine că nu m-aş fi documentat şi că banii necesari pentru podul de pe DN1, peste Arieş, de la Turda, ar fi fost alocaţi. În această dimineaţă, în Parlament, i-am arătat d-lui Nasra răspunsul pe care l-am primit, în luna decembrie a anului trecut (când proiectul de buget pe anul 2019 ar fi trebuit să existe deja), de la ministrul Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici, şi în care se arată că nici Ministerul Transporturilor, nici CNAIR n-au solicitat bani pentru acest pod”, a declarat senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu.

Senatorul Mihai Goțiu a făcut o interpelare anul trecut, la care a primit răspuns că nu au fost solicitați bani pentru podul de pe Arieș.

“La Ministerul Finanţelor Publice nu există informaţii privind finanţarea lucrărilor menţionate în întrebare, iar până în prezent, Ministerul Transporturilor nu a transmis solicitări în acest sens, Înainte de a depune amendamentul legat de finanţarea reparaţiilor capitale la podul de la Turda, am verificat, împreună cu colegii de la USR, dacă lucrările se regăsesc în anexa Ministerului Transporturilor. Am primit şi răspunsul oficial de la ministerul condus de Rovana Plumb, pe data de 12 februarie 2019 (acum două zile, după depunerea Legii Bugetului la Parlament) şi situaţia nu lasă loc de interpretări: podul peste Arieş nu se regăseşte în anexă. a în acest an şi, în primul rând, cred că s-ar bucura toţi cei care tranzitează municipiul Turda pe DN1 punându-şi viaţa în pericol”, a declarat senatorul Mihai Goțiu.

Senatorul a reamintit că expertiza tehnică realizată anul trecut de către DRDP Cluj arată cât se poate de clar că starea tehnică a podului nu asigură condiţii minime de siguranţă a circulaţiei, astfel că o tragedie e oricând posibilă.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare