Acasă Administrativ Pod nou peste Someșul Mic – un proiect pentru fluidizarea traficului auto

Pod nou peste Someșul Mic – un proiect pentru fluidizarea traficului auto

pod nou peste Someșul Mic

Se va construi un pod nou peste Someșul Mic, menit să lege străzile Oașului și Răsăritului, anunță pe pagina sa de facebook viceprimarul PNL Dan Ștefan Tarcea. Odată dat în folosință, podul ar putea fluidiza traficul auto în zonă și ar oferi o șansă în plus pentru crearea (recrearea) de zone de relaxare în zonă, pentru bicicliști și pietoni, dar ar putea da o șansă și accelerării dezvoltării economice a zonei, de o parte și de alta a râului.

În ședinta de Consiliu Local din 10 septembrie va fi supusă spre aprobare documentația și indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, cu o valoare estimată de 24.412.696, 13 lei. Podul va avea o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 ml, o lățime de 26 ml, 2 piste de biciclete și 2 trotuare.

„În prezent, legătura între zona industrială Clujana și Piața Gării se face peste poduri aflate la distanțe destul de mari, ajungându-se astfel la o intensitate a traficului mare pe artere rutiere care deservesc alte zone, oricum aglomerate. Construirea podului și amenajarea intersecțiilor aferente vor contribui la fluidizarea traficului auto, precum și la posibilitatea realizării unor activități economice și recreative în parcurile din zonă (pietoni, bicicliști)”, scrie viceprimarul.

Pod nou peste Someșul Mic – un proiect pentru fluidizarea traficului auto

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Exit mobile version