devierea somesului

Pista de la Aeroport este departe de a fi prelungită. Devierea Someșului nu este încă finanțată

Clujenii vor mai avea de așteptat până se se poată bucura de zboruri intercontinentale de pe Aeroportul Internațional.

Devierea Someșului nu are finanțare

Președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a declarat că Ministerul Apelor și Pădurilor încă nu a finanțat proiectul de deviere a Someșului, necesar pentru prelungirea pistei la 3500 de metri.

”Am fost de mai multe ori la Ministerul Apelor pentru devierea Someșului. În acest moment ministru este doamna Pană de la Bistrița care zboară de la Cluj cred că a înțeles cât de important este dezvoltarea acestui aeroport. Noi trebuie să finalizăm procedura de expropiere. Lucrăm la acest lucru pentru a elibera tot culoarul. În paralel, Ministerul ar fi putu să aloce o sumă de bani pentru devierea Someșului. Din păcate nu există finanțare pentru acest proiect. Noi vom prelungi pista până la 3500 de metri, dar nu putem face acest lucru decât după ce Ministerul Apelor va termina devierea Someșului. Devierea Someșului încă nu este finanțată. Noi sperăm ca în acest an să terminăm partea de expropieri, să dăm culoarul liber în totalitate, iar Ministerul să de acea alocare anul viitor. Este vorba de o alocare de 8-9 milioane de euro și noi vom putea gândi o prelungire a pistei în etape, astfel încât să ne atingem ținta 3500 de metri pentru a putea zbura cu avioane intercontinentale. Proiecția noastră vizează și un terminal cargo, un termina nou la care lucrăm, deoarece trebuie justificate printr-o finanțare”, a declarat Alin Tișe.

Strategie pentru dezvoltarea Aeroportului

Potrivit lui Alin Tișe, în acest moment Consiliul județean și Aeroportul Internațional lucrează la o strategie ce vizează dezvoltarea Aeroportului în următorii 20 de ani.

”Lucrăm la o strategie privind dezvoltarea Aeroportului până în 2030 în curând o vom prezenta public. Strategia cuprinde toate investițiile pe care noi dorim să le facem la Aeroport, viziunea noastră și unde vom vedea acest Aeroport peste 20-30 de ani”, a declarat Tișe.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii