Pentru PSD, garantarea proprietăţii e un moft

Comunicat de presă

Elena Uioreanu: Trebuie să le spun oamenilor din județul Cluj că deputații PSD, aleși de ei, nu vor să-i vadă proprietari cu acte în regulă!

Deputatul liberal Elena Uioreanu consideră că actuala majoritate parlamentară grupată în jurul PSD, prin votul său de astăzi împotriva Proiectului de Lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, iniţiat şi susţinut de PNL, a demonstrat că efectiv nu își dorește clarificarea statutului proprietăților în România și preferă păstrarea acestora într-o zonă gri, ușor controlabilă și manevrabilă.

zelena uioreanuParlamentarul PNL, Elena Uioreanu, spune că se va duce în fața oamenilor din Colegiul 9 Cluj, care i-au dat votul pentru a-i reprezenta în legislativul țării, să le explice că PSD consideră garantarea proprietății un moft și că printr-un vot masiv le-a luat șansa de a-și intabula gratuit terenurile agricole și forestiere, care le-ar fi permis intrarea în normalitate și le-ar conferit certitudini. ”Oamenii din colegiul meu, dar și ceilalți locuitori ai județului Cluj trebuie să știe că parlamentarii pe care i-au creditat cu votul lor i-au mințit cu nerușinare și le-au făcut promisiuni pe care acum și le încalcă cu seninătate. Și nominalizez, să se știe clar, cine a votat împotriva intabulării gratuite: Cornel Itu și Aurelia Cristea de la PSD și Mate Andras Lervente – UDMR. Apreciez faptul că deputatul PC, Irimie Vicențiu-Mircea, chiar dacă e în coaliția de la guvernare, a votat pentru adoptarea proiectului și a pus mai presus de interesul partidului, interesul cetățenilor. PSD-iștii nu vă vor proprietari cu acte în regulă, oameni buni. Asta e clar. Pentru că au interese!” declară Elena Uioreanu.

Elena Uioreanu afirmă că PSD a blocat şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit terenurile și să intre în legalitate, boicotând permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie.

Deputatul PNL din Colegiul 9 Cluj consideră că iniţiativa liberală reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces. În acest sens, PNL a identificat sursele de finanțare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.

Respingerea unui proiect cu impact major asupra populației României, asumat în timpul USL, demonstrează, conform deputatului Elena Uioreanu, că PSD nu mai ține cont de absolut nimic în actul guvernării, sfidează nu numai clasa politică ci mai ales cetățenii acestei țări și își încalcă până și propriile angajamente.

Elena-Ramona Uioreanu
Deputat de Cluj
Grup parlamentar PNL

comentarii

  • Daca se intabula gratuit ar fi fost mult mai multi eligibili pentru FONDURI EUROPENE. Are dreptate D-na parlamentar UIORENU!!!
    Si ar fi fost ceva de stanga ..