Patinoar în jurul satatuii lui Matei Corvin. UDMR Cluj contestă această decizie

În legătură cu noua concepție din acest an și modalitatea de amenajare a Târgului de Crăciun din Piața Unirii, grupul de consilieri UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca solicită de urgență Comisiei Zonale de Monumente Istorice o luare de poziție în ceea ce priveşte asigurarea condițiilor de maximă siguranță a grupului statuar Matia Corvinul.

În această etapă de derulare a lucrărilor se evidențiază clar faptul că demersul Primăriei Cluj- Napoca, privind construirea unui patinoar artificial ce înconjoară grupul statuar, necesită o supraveghere atentă de specialitate pe toată durata amenajării construcției provizorii, pentru a preveni orice intervenție cauzatoare de degradări acestui monument marcant al „Orașului comoară”.

Ne adresăm tuturor forurilor de specialitate să întreprindă măsurile considerate necesare în acest sens  – conform atribuțiilor și responsabilităților legale, inclusiv verificarea executării lucrărilor conform planurilor vizuale prezentate mass mediei, având în vedere faptul că în acest moment pare să existe modificări considerabile în detrimentul imaginii urbane ce va fi semnificativ afectată.

Respingem orice acuzație referitoare la existența vreunei intenții ascunse privind organizarea Târgului de Crăciun din acest an, reiterând ferm singura noastră cauză, de a solicita garanții de la cei care au avut această idee, privind siguranța și imaginea nealterată  a singurului monument istoric din oraș propus recent pentru a fi inclus în patrimoniul UNESCO.

Ce spune Primăria?

Primăria Cluj-Napoca a concesionat serviciile de organizare a evenimentului ”Târgul de Crăciun”, în urma unei licitații, Asocierii compusă din firmele S.C. Respect BigTime Group S.R.L., S.C. Paledris S.R.L. și S.C. Club Arena S.R.L.. Contractul de concesiune s-a încheiat pentru o perioadă de 5 ani.

Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

Soluția câștigătoare propune un concept care urmează un model european de organizare a târgurilor de Crăciun,fără conotații etnice, implementat și în alte orașe mari, precum Koln sau Glasgow.

Conceptul pune în valoare ansamblul statuar Matei Corvin, iar faptul că monumentul se află în centrul patinoarului oferă o protecție suplimentară acestuia și îl aduce în mijlocul clujenilor.

Suntem convinși că noua amenajare a Târgului de Crăciun va aduce bucurie clujenilor și tuturor celor care ne vizitează orașul pe timpul desfășurării acestuia.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii