pasajul din marasti

Pasaj subteran în Mărăști. Sensul giratoriu va fi traversat în 60 de secunde

Primarul Emil Boc a anunțat că s-a stabilit ca pasajul din Mărăști să fie unul subteran. Astfel mașinile vor trece prin pasaj, iar la suprafață rămân doar mijloacele de transport în comun și pietonii.

”Am discutat variantele de pasaj de la Mărăști. Se avansează destul de repede, astfel încât în ianuarie-februarie să intre în Consiliul local aprobarea studiului de fezabilitate. Se propune ca pasajul pentru mașini să fie subteran. La suprafață vor circula doar mijloacele de transport în comun și pietonii.  Pasajul va pleca de la Biserica Sfântul Petru și va ieși după podul din Mărăști. Astăzi traversarea sensului giratoriu din Mărăști îți ia 300 de secunde, adică 5 minute, se va ajunge la 60 de secunde. Cel mai mare blocaj este în zona sensului giratoriu. Încă se lucrează la variantele tehnice, dar s-a stabilit de principiu că este subteran pentru mașini. scuarul a fost o soluție bună gândită de colegi, care a ajutat dar nu e o soluție la fel de buna ca și pasajul”, a declarat primarul Boc.

Primăria va realiza un al doilea pasaj, cel de la Tăietura Turcului. În acest moment a fost desemnat câștigătorul lictației în vederea realizării studiului de fezabilitate.

În cazul Pasajului de la Tăietura Turcului avem desemnat câștigătorul, dacă nu avem contestații se va trece la realizarea studiului de fezabilitate. Acel pasaj va decongestiona traficul din zona Tăietura Turcului și zona TETAROM pentru că în acest moment sunt perioade ale zilei când coada de mașini ajunge până în Baciu”, a menționat viceprimarul.

Citește și:

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare