Participare de succes a clujenilor la Cupa Veteranilor la Schi, ediția 2018

Stațiunea montană Straja din Lupeni a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute ce-a dea 47-a ediție a „Cupei Veteranilor la Schi”. La fel ca în fiecare an, județul Cluj a fost extrem de bine reprezentat, nu mai puțin de 20 de schiori cu vârste între 40 și 80 de ani aliniindu-se la startul acestei competiții devenite deja de tradiție.

            În cadrul manifestării organizate de Asociația Veteranilor Sportivi Straja și Serviciul Salvamont Hunedoara, clujenii au dat dovadă de multă perseveranță și tenacitate, cucerind în total nouă medalii, din care patru de aur (locul I), patru de argint (locul II) și una de bronz (locul III), celorlalți acordându-li-se diplome de participare.

            Lotul clujean prezent la această tradițională competiție de schi a fost coordonat de  salvatorul montan Câmpean Iacob (Bitză), membru al Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și unul dintre cei mai experimentați schiori clujeni, cel care a și ocupat, de altfel, locul I la categoria de vârstă 60-65 de ani.

            Cupa Veteranilor la Schi este o competiție special destinată seniorilor care dau dovadă de mult spirit competitiv, în pofida faptului că au trecut de prima tinerețe. Întrecerea sportivă este onorată anual de peste 100 de schiori din toate zonele țării, probele clasice – schi alpin și schi de tură fiind combinate cu diverse întreceri amuzante precum schiul pe doage de butoi, totul fiind realizat pentru buna dispoziție a participanților dar și pentru amuzamentul spectatorilor și al susținătorilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare