strada trotusului

62 de garaje, dărâmate pentru un parking nou în cartierul Mărăști

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat la ultima ședință indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou parking pe strada Trotușului nr.5 din cartierul Mărăști.

Pentru construcția acestui parking municipalitatea va elimina 62 de garaje și 14 locuri dindividuale de parcare.

Construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice – cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete.

Valoarea totală estimată a parkingului de pe strada Trotușului se ridică la 29.590.566 lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrării este de 24 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru parking. Etapa următoare după aprobarea din ultima ședință a Consiliului local este lansarea licitației de proiectare și execuție.

”Pentru descongestionarea traficului la nivelul orașului, strategia municipalității cuprinde proiecte de infrastructură mare, precum Centura mitropolitană, trenul metropolitan și metroul, dar și accentul pe componenta de încurajare a mobilității alternative – prin prioritizarea și modernizarea transportului în comun, infrastructură pentru autovehicule electrice, biciclete, crearea și extinderea spațiilor pietonale, a spațiilor verzi etc. Crearea de noi parkinguri pentru nevoile clujenilor rămâne și în acest context o prioritate, care coroborată cu celelalte investiții și politici publice, vor duce la o mobilitate urbană mai bună în municipiu”; a declarat primarul Emil Boc.

Patru Parkinguri se află în faza de execuție și urmează să fie finalizate în 2020

– Parking Primăverii nr. 8 – capacitate de 266 locuri de parcare din care: 7 pentru persoane cu dizabilităţi, 27 pentru maşini electrice plus 4 locuri pentru motociclete/mopede şi 14 locuri pentru biciclete;

– Parking Primăverii nr. 20 – capacitate de 379 locuri de parcare din care: 16 pentru persoane cu dizabilităţi, 4 locuri motociclete/mopede şi 60 locuri pentru biciclete;

– Parking Mogoșoaia nr. 7-9 – capacitate de 292 locuri de parcare din care: 2 pentru persoane cu dizabilităţi şi 9 pentru maşini electrice (5 cu echipament şi 4 fără echipament), 24 de locuri motociclete/mopede şi 59 de locuri pentru biciclete,din care 25 în incintă închisă;

– Parking Haşdeu – capacitate de 316 locuri de parcare din care: 6 pentru persoane cu dizabilităţi, 10 pentru maşini electrice, 4 locuri motociclete/mopede şi 11 locuri pentru biciclete.

Finalizarea lucrărilor pentru proiectele de parkinguri aflate în execuție va fi în cursul anului 2020.Parkinguri care se află în pregătire – etapa de întocmire a documentațiilor (PUZ, PUD sau studii de fezabilitate în lucru):

– Parking Albac-Azuga;

– Parking Gh. Dima 35-41;

– Parking Liviu Rebreanu 2;

De asemenea, se află în faza de analiză și alte proiecte de parking-uri, precum cel propus pentru zona Spitalului de Oncologie sau proiectul care vizează construirea unui parking subteran în Piața Cipariu, zona Catedralei Greco-Catolice.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare