Parking pentru navetiști și turiști pe Calea Florești

Societatea civilă a solicitat la dezbatere privind bugetul identificarea unor soluții pentru implementarea unui proiect de tip park and ride. Acest lucru presupune amenajarea unor parcări la intrările în municipiu pentru ca șoferii să își lase mașina și să utilizeze transportul în comun.

Discuții avansate cu Billa/Carrefour

Primarul Emil Boc a declarat că sunt purtate discuții cu reprezentanții Carrefour pentru amenajarea unui parking în parteneriat.

”E greu să identificăm terenuri pentru a construi parkinguri. Am intrat în discuții cu proprietarii lanțurilor comerciale care au spații comerciale. Am avut o discuție cu reprezentanții Carrefour și printr-un proiect comun pe Calea Florești să realizăm un parking. Noi dorim ca acesta să fie suprateran, ei obiectează și ar vrea subteran. Costurile pentru un parking suprateran sunt de două ori mai mici. Argumentul reprezentanților Carrefour este că nu se mai vede magazinul din cauza parkingului. Avem o discuție în acest moment și avem o alternativă de parking de suprafață de a oferi șoferilor șansa să își lase mașina și să utilizeze mijloacele de transport în comun. În acest caz ar beneficia fie de parcarea gratuită fie de o călătorie gratis cu autobuzul. Însă avem nevoie și de aprobarea USAMV care deține terenul pe care l-a concesionat celor de la Billa și apoi celor de la Carrefour. Avem discuții și cu cei de la Auchan pe Bulevardul Muncii. De asemena cu Kaulfland pentru a realiza parcări subterane pentru implementarea proiectului park and ride. Sunt discuții purtate și cu cei de la Aeroport pentru a identifica și acolo terenul necesar. Din nefericire greutățile privind terenurile sunt aproape de nedescris dar susținem utilitatea unui asemenea demers”, a declarat primarul Emil Boc.

Sistemul Park&Ride, inclus în Planul de Mobilitate Urbană

Park&ride (P&R: parcarea autoturismului și continuarea călătoriei cu mijloacele de transport în comun) poate reprezenta o soluție mai ales pentru cei care locuiesc în afara orașului și care nu au acces la transportul public de calitate.

Navetiştii (și alți vizitatori care doresc să ajungă în centrul orașului) pot să-și parcheze autoturismele într-o parcare aflată la marginea orașului, de unde utilizatorii sistemului P&R pot ajunge în centrul orașului cu transportul public de frecvență ridicată

P&R este un concept care a fost implementat cu succes în multe zone urbane. Pentru ca acesta să fie de succes, trebuie îndeplinite însă o serie de criterii. Pentru ca persoanele să utilizeze acest sistem, întreaga deplasare în sistemul P&R (autoturism – parcare și schimbare cu vehiculul de transport public – TP, călătorie cu vehiculul TP) trebuie să fie mai atractivă decât utilizarea autoturismului pentru întreaga călătorie.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii