Acasă Administrativ Parcul Tetarom V din Luna începe să prindă contur

Parcul Tetarom V din Luna începe să prindă contur

tetarom V

Consiliului Județean Cluj s-a asociat cu municipiul Câmpia Turzii și cu comuna Luna, în vederea realizării Parcului Industrial Tetarom V din Luna.

            „În contextul în care parcurile noastre industriale și-au dovedit deja, din plin, viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial Tetarom va fi de a stimula dezvoltatea economico-socială a județului într-o manieră armonioasă și echilibrată, cu atât mai mult cu cât locurile de muncă reprezintă încă o problemă pentru locuitorii din zona Turda-Câmpia Turzii„, a declarat președintele Alin Tișe, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Interes din partea investitorilor

Decizia realizării unui nou parc industrial în partea sudică a județului Cluj a fost luată datorită interesului ridicat al investitorilor pentru inițierea sau dezvoltarea de afaceri.

De asemenea, Consiliului Județean vrea să ofere locuitorilor din municipiile Turda-Câmpia Turzii și celor din localitățile limitrofe posibilitatea obținerii unui loc de muncă.

Obiectivele urmărite de Consiliul Județean prin edificarea Tetarom V – stimularea investițiilor, sprijinirea cercetării științifice și tehnologice, impulsionarea dezvoltării regionale, dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, vor contribui esențial la redefinirea zonei sudice a județului și la transformarea acesteia într-un semnificativ pol de creștere.

Drepturile și obligațiile asociaților pentru relizarea Parcului industrial TETAROM V

Contractul de asociere aprobat stabilește drepturile și obligațiile fiecăreia dintre părți, Consiliului Județean Cluj revenindu-i rolul de a asigura managementul implementării proiectului. De asemenea, forul administrativ județean va întocmi toate documentațiile tehnice, economice și de urbansim necesare înfiițării Parcului Industrial Tetarom V și va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul județului, sens în care Consiliul Județean a și alocat deja suma de 23.100.000 lei.

În ceea ce privește Primăria Luna, pe lângă garanțiile legate de viabilitatea fizică și juridică a terenului de 115 ha pe care îl pune la dispoziție, acestă comună va încasa de la viitorii rezidenți ai parcului toate taxele, impozitele şi celelalte obligații prevăzute de legislația în vigoare, care se fac venit la bugetul local. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește Primăria Câmpia Turzii, aceasta va înființa o linie de transport public de persoane care să lege municipiul de parcul industrial și va  finanța realizarea unei investiții de tip „spin-off”.

Similar cazului celorlalte parcuri industriale Tetarom, gestionarea și administrarea viitorului parc din Luna se va realiza de către societatea comercială Tetarom S.A., entitate la care Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar.

Exit mobile version