Parcul Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS- terenul e la Consiliul Judeţean Cluj

Consiliul Judeţean Cluj a preluat terenul pe care va fi edificat parcul Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS.

Consiliul Judeţean Cluj a primit din partea Ministerului Transporturilor Protocolul de predare-primire semnat în original,încheiat în vederea punerii în aplicare a prevederilor Legii nr. 227 din 17 noiembrie 2016. Prin intermediul acestui act normativ a fost aprobată transmiterea unui teren în suprafaţă de 86.333 de metri pătraţi din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A., în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, teren ce urmează a fi folosit la extinderea Parcului Industrial TETAROM I  în vederea realizării  Parcului Ştiinţific şi Tehnologic TETAPOLIS.

Anterior semnării acestui Protocol de către preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe şi de către Ministrul Transporturilor, domnul Alexandru-Răzvan Cuc terenul în cauză a fost preluat efectiv de către reprezentanţii forului administrativ clujean, sens în care a fost încheiat un proces verbal.

Fonduri europene pentru Parcul Ştiinţific şi Tehnologic

Este un nou pas înainte, unul extrem de important, în vederea demarării acestui proiect  unic la nivel naţional pe care l-am susţinut încă din perioada în care eram senator. Ceea ce îmi doresc este ca în cel mai scurt timp să putem trece, cu ajutorul fondurilor europene, la edificarea Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Tetapolis, contribuind astfel la consolidarea statutului Clujului de pol al cercetării-inovării şi al producţiei de înaltă tehnologie” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Terenul preluat de Consiliul Judeţean Cluj unde va fi amplasat acest prim obiectiv inovativ de creştere şi dezvoltare ştiinţifică şi tehnologică TETAPOLIS  pe o suprafaţă de 86.333metrii pătraţi va asigura un acces facil  la utilitățile existente deja în Parcul Industrial Tetarom I. NU sunt de neglijat căile de comunicare cu infrastructura de transport, dar nici cu zona academică a  Clujului.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii