Parcometre noi în zona centrală. Prețurile parcărilor cresc din nou

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 100 de parcometre noi pentru zona centrală. Acestea vor permite plata cu cardul.

”Am achiziționat 100 de parcometre noi. Primele 40 de parcometre vor fi instalate în ianuarie. Acestea permit plata cu cardul, se mai poate plăti cu cardul preplătit și tradiționala plată cu monede. Aceasta va fi tot mai puțin utilizată, având în vedere că se va putea achita contactles.  Evident că este ceea ce clujenii au recomandat”, a declarat primarul Emil Boc.

Tarifele pentru parcările din zona centrală vor crește de la 1 ianuarie 2019 pentru ca acestea să poată fi utilizate de cât mai multe persoane. Apar parcometre noi ce permit plata cu cardul.

”În zona centrală, vor fi tarife suplimentare pentru ca mașina să nu fie lăsată în aceste locuri toată ziua. Zona ultracentrală este prevăzută să stai în parcare până rezolvi o problemă. Astfel vor avea acces tot mai multe persoane la aceste parcări. Nu poți să îți lași mașina, să mergi pe terasă și să vii după ea a doua zi. Această ideea se practică în toate orașele europene, de a face zona centrală eficientă din perspectiva locurilor de parcare. Aceste locuri de parcare sunt limitate, deoarece nu poți să creezi la nesfârșit locuri de parcare. Se face parkingul în parteneriat privat pe strada Avram Iancu, va fi o alternativă pentru zona limitrofă centrului. E nevoie ca locurile de parcare din centru să fie eficientizate și utilizate la maxim și nu să fie lăsate mașinile acolo mult timp”, a specificat Boc.

Prețurile parcărilor vor fi majorate cu peste 50% începând cu 1 ianuarie 2019.

”Prețul va crește de la 2 lei la 3,5 lei pentru jumătate de oră. Și de la 5 lei la 7 lei pentru o oră. Pentru două ore va crește de la 10 lei la 14 lei. Cred că în zona centrală este absolut ncesar să fie locuri de parcare pentru cei ce vor să rezolve o problemă punctuală. Aceste tarife noi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Anul acesta nu vom extinde zona 1”, a declarat Tarcea.

Citește și:

Latest articles

Related articles