zona centrala tarifele de parcare

Clujenii vor plăti aproape dublu pentru parcările din zona centrală

Primăria Cluj-Napoca va majora din nou tarifele pentru parcările situate în zona centrală. Scopul este descurajarea folosirii mașinilor în centru, excepție făcând situațiile urgente.

”Sunt 155.000 de mii de mașini înmatriculate în Cluj-Napoca. La acestea se adaugă 20.000 de mașini înmatriculate în alte județe sau pe firme de leasing și 20.000 mașinile studenților. Sunt 200.000 de mașini la o populație de 400.000 de locuitori. La două persoane o mașină. Ne dorim descurajarea folosirii mașinilor, mai ales în zona centrală. Sunt mijloace de transport în comun, investim în modernizarea acestor mijloace de transport în comun. Trebuie să asigurăm, pentru cei care au nevoie să își rezolve o problemă scurtă în centru orașului, un loc de parcare. În zona 1 avem 1424 de locuri de parcare pe 33 de străzi. În zona 2 avem 3247 de locuri de parcare pe 50 de strpzi. Aici nu vor fi majorate tarifele. Se majorează tarifele doar în zona ultracentrală”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Prețul parcărilor în zona centrală se majorează de la 1 ianuarie 2019.

”Prețul va crește de la 2 lei la 3,5 lei pentru jumătate de oră. Și de la 5 lei la 7 lei pentru o oră. Pentru două ore va crește de la 10 lei la 14 lei. Cred că în zona centrală este absolut ncesar să fie locuri de parcare pentru cei ce vor să rezolve o problemă punctuală. Aceste tarife noi vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Anul acesta nu vom extinde zona 1”, a declarat Tarcea.

Cele 33 de străzi din zona 1 de tarifare:

Baba Novac, Bolyai, Emanuel de Martonne, Eroilor, Emil Isac, I C Brătianu, Iuliu Maniu, Mihail Kogalniceanu, Octavian Petrovic, Piața Unirii, Samuel Micu, Ștefan Octavian iosif, Hermann Oberth, stra Universității, Virgil Fulicea, Constantin Daicoviciu, Paul Chinezu, Vasile Alecsandri, Brasay, David Francisc, Emil Zola, Gal Gabor, Tipografiei, strada Cotită, Sindicatelor, Victor Babeș, Aleea Învățătorului, Piața Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, strada Clinicilor, Curie, Piața Avram Iancu și strada Argeș.

”De doi ani aplicăm majorări în fiecare an, până la o limită de suportabilitate. Încep să se elibereze locuri de parcare în zona centrală. Dar, sunt încă extrem de multe mașini în zona centrală”, potrivit viceprimarului.

Te poate interesa și: