Parcările de pe Observatorului, sacrificate pentru un trafic decent

Locuitorii de pe strada Observatorului au protestat în stradă, nemulțumiți de faptul că le-au fost desființate parcările. Municipalitatea afirmă că acele parcări au fost eliminate pentru ca stradă să poată fi folosită la capacitate maximă.

”Am desființat 67 de locuri de parcare cu abonament și am creat 69 de locuri de parcare. Restul de până la 108 locuri de parcare erau fără abonament. Cei care locuiesc pe strada Observatorului și au avut abonamente vor primi un loc de parcare pe strada Rapsodiei sau Jupiter. Strada Observatorului este un bulevard de locuințe important din Cluj-Napoca pe care trebuie să fie asigurat un trafic decent. Suntem în proces de realocare pentru cei 67 de posesori de abonament. Astăzi nu se mai pot parca mașinile pe strada Observatorului pentru că se ridică. Pot să le parcheze pe trotuar până se face realocarea”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Strada Observatorului va intra într-un proces de modernizare cu piste de biciclete și benzi dedicate transportului în comun.

”Când a fost proiectat cartierul Zorilor și a fost proiectat bulevardul Obervatorului a fost proiectat cu două benzi pentru transportul în comun și mașini. Parcările au apărut după. Dacă acum 25 de ani a fost proiectat pentru o mașină la 10 oameni, realitatea de astăzi e o mașină la doi oameni. Nu putem să lărgim bulevardul pentru a pune benzi suplimentare. Este exclus să reducem din dimensiunile trotuarului, deoarece dacă vrem să încurajăm mersul pe jos trebuie să asigurăm un trotuar decent. Prioritar sunt prietonii, mijloacele de transport alternative, mijloace de transport în comun și abia apoi mașinile. Trebuie să învățăm că nu mai putem folosi mașinile la fel ca și până acum. Se crează ambuteiaje, pe care nu le putem gestiona. Trebuie să limităm traficul și să fie găsite rute alternative”, potrivit viceprimarului Tarcea.

Primarul Emil Boc a declarat că scopul desființării pacărilor de pe strada Observatorului a fost fluidizarea traficului.

”Am fluidizat circulația pe strada Observatorului Au fost locuri de parcare distribuite în alte zone. Comisia de circulație, pe bună dreptate a făcut propunerea de a institui sensuri unice pe Rapsodiei, pe Meteor și acele locuri de parcare au fost redirecționate spre alte locații. Bulevardul Observaator are o altă fluiditate, deoarece din două benzi foloseai doar una. Un bulevard mare capătă cursivitate și nu sugrumă circulația. Era un blocaj”, a declarat Boc.

Citește și:

Se desființează toate parcările de pe Observatorului

Latest articles

Related articles