Parcările de la Sala Sporturilor ar putea să dispară. Platoul va fi modernizat

Arhitecții spanioli care au câștigat proiectul pentru modernizarea malurilor Someșului au prezentat principalele intervenții care vor fi realizate. Proiectul prevede transformarea malurilor Someşului pe o lungime de 10 km în alei pietonale, de agrement, cu piste de biciclete, cu locuri de concerte, cu zone de terase şi gradene care să faciliteze accesul la apă.

A avut loc o dezbatere publică privind revitalizarea malurilor Someșului, unde s-a prezentat fiecare parte din proiectul câștigat de o firmă din Spania. Spațiile urbane din zona Someșului vor fi revitalizate. Pentru zona de intrare în Cluj, în Parcul Rozelor se propune dispariția gardului care separă acum parcul Rozelor de Someș și crearea unui spațiu urban cu pistă de biciclete, pistă de alergare, zonă de terasare astfel încât să deschizi acest spațiu public pentru cetățeni. Cea mai discutată zonă este Platoul Sălii Sporturilor. Este zona care va avea cea mai mare intervenție. Se propune amenajarea unei punți pietonale și a unei insule în mijlocul Someșului, o zonă terasată astfel încât clujenii să se poată bucura de imaginea Someșului. Zona Astoria acum este întunecată și nevalorificată, se propune amenajare de gradene, spațiu verde, terase, astfel încât orașul să își întoarcă fața spre Someș. Proiectul malurilor Someșului mai are și alte intervenții. De exemplu în zona Parcului Armătura unde din nou se deschide accesul spre râu. În zona La Butuci din Grigorescu, a fost modernizată și au fost organizată multe evenimente, se propune mai mult spațiu verde, o promenadă. ”, a declarat primarul Emil Boc.

Cea mai mare provocare este reprezentată de eliminarea parcărilor de la Sala Sporturilor și transformarea spațiului într-o platformă care să găzduiască diverse evenimente. Pentru rezolvarea locurilor de parcare, primarul Emil Boc a sugerta construirea unui parking subteran.

Platoul de la Sala Sporturilor va fi revitalizat, se vor organiza evenimente deoarece se mărește foarte mult spațiul. Se mărește spațiul verde, vor fi plantanți copaci, vor fi amenajate piste de biciclete, spațiu în aer liber, patinoar în timpul iernii. S-a sugerat faptul că cele două parkinguri de la Polivalentă și stadion nu fac față, iar dacă ne gândim că foarte mulți părinți vin cu copii la înot la bazinul olimpic, locurile de parcare sunt insuficiente. Este o discuție foarte serioasă care trebuie să continue și să se ia o decizie în acest sens.Primăria va lua o decizie pentru că acum e momentul, dacă se intervine cu proiectul privind modernizare Someșului va fi imposibil să se mai amenajeze un parking subteran acolo.Rămâne un subiect netranșat, deschis pentru ambele variante. Am dispus un studiu de mobilitate urbană pentru a vedea ce valențe și ce greutăți ar fi pentru realizarea unui parking. Apoi, să putem propune Consiliul local o soluție. E foarte important să vedem cum va arăta acum platoul de la Sala Sporturilor, doar amenajat așa cum propune proiectul, unde va fi o nouă piațetă a Clujului unde se vor organiza evenimente, târguri de Crăciun și discuția cu privire la locurile de parcare”, potrivit lui Boc.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare