parcari Surubaru

Parcări insuficiente. Soluțiile clujenilor: mai puțin spațiu verde, parcări nenominale

Numărul insuficient de parcări este poate cea mai mare nemulțumire a clujenilor. Mulți dintre ei sunt nevoiți să piardă minute în șir până reușesc să găsească un loc de parcare cât mai aproape de casă. Municipalitatea nu a reușit să gestioneze afluxul mare de oameni și mașini care au apărut în Cluj în ultimii ani. Astfel, locuitorii propun și ei unele soluții, într-o încercare disperată de a rezolva această situație.

Spațiu verde, transformat în parcări

Un clujean propune ca o parte din spațiul verde alocat fiecărui bloc să fie transformat în parcări.

Pentru a rezolva problema parcarilor si a circulatiei pe strazile din cartierul Marasti propun ca sa mai eliminati din spatiul verde din fata blocurilor. Acesta sa-l transformati astfel incat masinile sa poata circula si parca mai usor intre blocuri. Nu zic ca spatiile verzi nu sunt necesare, dar sunt gradini in fata blocurilor care au si cate 5 m latime. Masinile se inghesuie cum pot pe trotuar sau blocheaza strazile si ingreuneaza circulatia. Ar fi suficient ca sa luati macar 1 m din acest spatiu verde si sa faceti parcari. Multe blocuri au aceste spatii verzi in fata, dar masinile nu au un loc de parcare, Ar trebui gasita o solutie satisfacatoare pentru toata lumea.De ce sa fie un chin zilnic gasirea unui loc de parcare intre aleile blocului?

Parcări nenominale

O altă sugestie, care a mai fost vehiculată și anterior este ca locurile de parcare să nu fie nominale, să poată parca oricine locuiește în zonă.

Din pacate problema parcarilor aduce multe probleme sociale si stres oamenilor din Cluj. Vad zilnic certuri si batai la propriu pe strada din cauza locurilor de parcare. Nu mi se pare ca sunt prea putine locuri de parcare in Cluj. Sunt suficiente, dar sunt utilizate prost/ineficient. Din ce am vazut in vestul Europei as veni cu 2 propuneri: 1. Parcarile sa nu fie nominale. Stai in cartierul X ai dreptul sa parchezi pe ORICE loc de parcare din cartierul respectiv daca ai abonament. Asta ar evita blocarea unui loc chiar daca esti plecat in concediu, ti-e masina stricata, sau esti la serviciu. 2. Daca se pastreaza parcari nominale atunci sa intre in vigoare de la ora 17 sau 18. Situația actuala este evident ca NU functioneaza. V-ati intrebat de ce? Se face ceva in acest sens?

Parcările au rămas nesemnalizate

Între timp, primăria pare că a găsit ”o soluție”. A lăsat parcările nemarcate, astfel încât aparent oricine poate parca. Titularul locului de parcare nu mai are temei legal să solicite intervenția poliției locale.

Am un abonament de parcare pe aleea Dambovitei. In urma asfaltarii curente a strazii, parcarea a ramas netrasata si nesemnalizata corespunzator. Ca urmare a acestui fapt, nu pot folosi locul de parcare deoarece e mereu ocupat de altcineva. Va rog insistent sa rezolvati aceasta problema cat mai repede posibil ca sa pot folosi parcarea pentru care platesc acest abonament.

Cand se vor marca totusi parcarile de pe Bucium? Probabil in viitorul indepartat. Noi care platim parcarille ce sa facem pana atunci pentru a putea parca decent si a nu fi ocupate parcarile de alte persoane care nu platesc?. Suntem contribuabili onesti dar… ce ar trebui sa facem pentru rezolvarea problemei?

Răspunsul primăriei la toate aceste sesizări este că ”parcarile la care faceti referire urmeaza a fi remarcate in perioada urmatoare in functie de lista de prioritati de pe anul in curs”.

Citește și:

Cum se rezolvă problema parcărilor din Cluj? facilități de tip park and ride

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare